רושטי קל להכנה
מתכון לרושטי – לביבת תפוח אדמה גדולה וטעימה, מושלמת כתוספת או כארוחה בפני עצמה

מרכיבים
כמות מספיקה ל


מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
2 תפוחי אדמה
1 בצל
1 כף קמח
1/2 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות חמאה מומסת
2 כפות שמן
להגשה: שמנת חמוצה, עירית קצוצה
אופן הכנה
1 חוצים את תפוחי האדמה, מכניסים למים רותחים עם מעט מלח עד לריכוך מלא
2 מייבשים היטב את תפוחי האדמה, מגרדים בפומפייה גסה
3 קוצצים את הבצל דק ומערבבים עם תפוחי האדמה המגורדים
4 מוסיפים קמח, מלח, פלפל שחור ומערבבים
5 מחממים מחבת בקוטר 20-22 ס"מ עם כף שמן וכף חמאה מומסת
6 מניחים את תערובת תפוחי האדמה על המחבת ומשטחים אותה
7 מבשלים כ-6-8 דקות, עד שמתחיל להזהיב
8 מורחים שמן וחמאה מלמעלה והופכים את הרושטי לטיגון עד השחמה בצד השני
9 מגישים עם שמנת חמוצה ועירית קצוצה