פאי רועים של רובי מייסלוס
מתכון לפאי רועים (Shepherd's Pie) של שף הבשר רובי מייסלוס שאפשר להכין מבשר טחון או משאריות צלי שנשארו לכם מהעל האש
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2022/11/13145126/SHEPERDS.jpg)
זמן הכנה
שעה
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
בשרי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/plush-single.png)
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/minus-single.png)
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 ק״ג בשר טחון בקר/כבש (או שאריות צלי שנקצוץ דק)
1 ק״ג תפוחי אדמה
1 בצק עלים שהופשר במקרר במשך לילה
1 בצל גדול
½ ראש שום
½ כף פלפל
½ כף מלח
1 כפית כמון
½ כף מלח (לפירה)
שמן זית
אופן הכנה
1 מרתיחים את תפוחי האדמה (ניתן לחתוך אותם להאיץ את הבישול)
2 נקצוץ היטב את הבצל, והשום ונוסיף לבשר שנצרב יחד עם מלח, כמון, ופלפל ונבשל 5 דקות נוספות
3 בינתיים נצרוב את הבשר הטחון/קצוץ בסיר על אש גבוהה
4 כשתפוחי האדמה יהיו רכים, נמעך אותם לפירה יחד עם המלח וקצת שמן זית
5 נקרר את הפירה וגם את הבשר עד שיהיו קרירים למגע
6 משמנים תבנית בגודל המתאים לתכולה, ומרפדים עם בצק עלים
7 מתחילים למלא את השכבה של הבשר באופן אחיד בתבנית
8 כשמסיימים, מורחים בצורה אחידה את הפירה בשכבה מעל הבשר
9 מקפלים את קצוות הבצק מסביב לתבנית
10 לוקחים מזלג וחורצים פסים על הפירה לאורך כל התבנית
11 מכניסים לתנור שחומם ל 180 מעלות ל 40 דקות בערך (עד שרואים שהבצק השחים והתנפח)
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2022/11/13150307/vlcsnap-2022-11-13-15h02m24s577.png)