פאי רועים של רובי מייסלוס

מתכון לפאי רועים (Shepherd's Pie) של שף הבשר רובי מייסלוס שאפשר להכין מבשר טחון או משאריות צלי שנשארו לכם מהעל האש

זמן הכנה
שעה
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
בשרי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 ק״ג בשר טחון בקר/כבש (או שאריות צלי שנקצוץ דק)
1 ק״ג תפוחי אדמה
1 בצק עלים שהופשר במקרר במשך לילה
1 בצל גדול
½ ראש שום
½ כף פלפל
½ כף מלח
1 כפית כמון
½ כף מלח (לפירה)
שמן זית
אופן הכנה
1 מרתיחים את תפוחי האדמה (ניתן לחתוך אותם להאיץ את הבישול)
2 נקצוץ היטב את הבצל, והשום ונוסיף לבשר שנצרב יחד עם מלח, כמון, ופלפל ונבשל 5 דקות נוספות
3 בינתיים נצרוב את הבשר הטחון/קצוץ בסיר על אש גבוהה
4 כשתפוחי האדמה יהיו רכים, נמעך אותם לפירה יחד עם המלח וקצת שמן זית
5 נקרר את הפירה וגם את הבשר עד שיהיו קרירים למגע
6 משמנים תבנית בגודל המתאים לתכולה, ומרפדים עם בצק עלים
7 מתחילים למלא את השכבה של הבשר באופן אחיד בתבנית
8 כשמסיימים, מורחים בצורה אחידה את הפירה בשכבה מעל הבשר
9 מקפלים את קצוות הבצק מסביב לתבנית
10 לוקחים מזלג וחורצים פסים על הפירה לאורך כל התבנית
11 מכניסים לתנור שחומם ל 180 מעלות ל 40 דקות בערך (עד שרואים שהבצק השחים והתנפח)
גרסת שאריות העל האש. צילום: רובי מייסלוס

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות