כבד עוף ברוטב יין אדום, תאנים ובלסמי – מתכון בריא לראש השנה

מתכון עשיר בחלבונים וקל להכנה, המכיל ויטמין A, ויטמין B3 וויטמין B12. אך שימו לב – אינו מומלץ לסובלים מכולסטרול גבוה!! 

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

כבד עוף ל-5 מנות
300 גרם כבד עוף נקי וצלוי
1 בצל פרוס גס
10 תאנים מיובשות וחצויות
1 כוס יין אדום יבש
4 כפות חומץ בלסמי איכותי
2 כפות סוכר חום
2 כפות שמן זית
אופן הכנה
כבד עוף ברוטב יין אדום
1 לתוך סיר קטן מוסיפים את היין האדום, החומץ הבלסמי, הסוכר והתאנים. מבשלים כחצי שעה על אש נמוכה עד לקבלת רוטב סמיך דומה לקרמל דליל.
2 בנפרד מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות. לתוך אותה מחבת מוסיפים את הכבדים ומבשלים כ- 3 דקות.
3 מוסיפים את הרוטב ומבשלים ביחד כ- 2 דקות נוספות.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות