גפילטע פיש רומני

מתכון לגפילטע פיש מסורתי לארוחות חג בגרסה הרומנית שלו, כולל מתכון לציר קרוש שהוא חובה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 ק"ג קרפיון טרי טחון פעמיים
חצי קילו קרפיון פרוס וראש של קרפיון
1 ביצה קשה
1 בצל
4 כפות סוכר
חצי כוס קמח מצות
1/2 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית שטוחה פלפל שחור
2 גזרים קלופים וחתוכים לטבעות
אופן הכנה
1 קוצצים דק ביצה קשה ובצל
2 בקערה עמוקה מערבבים היטב את הקרפיון הטחון, בצל, ביצה, קמח מצות, סוכר, כפית מלח וחצי כפית פלפל עד לקבלת תערובת אחידה, טועמים ומתקנים טעמים אם צריך
3 בסיר שטוח בקוטר של כ-30 ס”מ מניחים את ראש הדג וממלאים מים עד לגובה חצי מהדג, ממליחים ומפלפלים את המים ומוסיפים גם שתי כפות סוכר. מקלפים את הגזרים, פורסים אותם לפרוסות עגולות ומוסיפים למים. מביאים את הציר לרתיחה
4 בזמן שהמים בסיר מתחממים יוצרים קציצות בגודל הרצוי, מניחים בציר הרותח (בזהירות) ושמים טבעת גזר מעל
5 מבשלים ברתיחה עדינה חמש דקות, מנמיכים את האש ומבשלים שעה עם מכסה פתוח מעט
6 מצננים את הסיר, מעבירים את הקציצות לקופסה סגורה ואת הציר וראש הדג לקופסא נפרדת לקירור במשך כשלוש שעות עד שהציר נקרש

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      גפילטע פיש

       למה הציר לא הופך לג'ל?ההכנה נעשה לפי הסדר

       למה הציר לא הופך לג'ל?ההכנה נעשה לפי הסדר
      אסתר says: