עוגיות מגולגלות ממולאות שוקולד קלות להכנה
מתכון לעוגיות מבצק פריך מלא בשוקולד, קל להכנה ואי אפשר להפסיק לנשנש
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דק'
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק:
200 גרם חמאה רכה
1/2 כוס שמנת מתוקה
3 כפות אבקת סוכר
2 חלמונים גדולים
קורט מלח
3 כוסות קמח (עדיף קמח עוגיות)
אבקת סוכר לקישוט
למילוי:
200 גרם שוקולד חלב
1/4 כוס שמנת מתוקה
1 כוס נוטלה
1 ביצה גדולה
1 כף קקאו איכותי מנופה
1 כוס פצפוצי שוקולד צ'יפס מריר
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-160 מעלות
2 מתחילים עם הבצק: מכניסים לקערה חמאה, שמנת מתוקה, אבקת סוכר, חלמונים ומלח ולשים עם הידיים
3 מוסיפים קמח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד
4 חשוב לא לעבד יותר מידי את הבצק, רק עד שנוצר בצק אחיד
5 מכינים את המלית: ממסים שוקולד חלב ושמנת מתוקה במיקרוגל, בערך דקה ומערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין
6 מוסיפים כוס נוטלה ומערבבים היטב, מוסיפים קקאו מנופה וביצה ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה
7 מוסיפים פצפוצי שוקולד ומערבבים שוב
8 מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל4 חלקים שווים
9 מרדדים כל חלק עד לקבלת עלה דק מורחים שכבה יפה של מלית ומגלגלים לרולדה הדוקה
10 חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק ושמים בתבנית מרופדת בנייר אפייה
11 חותכים עם סכין לעוגיות אבל לא עד הסוף אלא רק חצי מגובה העוגייה
12 אופים 20-30 דקות, עד להזהבה עדינה של העוגיות
13 מוציאים מהתנור ומצננים. רק כאשר העוגיות קרות לחלוטין חותכים את העוגיות לפי החיתוכים שכבר חתכנו, מפזרים אבקת סוכר ומגישים