מרק עגבניות צלויות ב-10 דקות עבודה

מרק טעים כל כך וקל להכנה – מתכון למרק עגבניות צלויות טעים כל כך ופשוט להכין בבית עם מצרכים שיש לכולם. מומלץ!

מערכת
26.12.2022
1 דירוגים
4 תגובות
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
50 דק'
כשרות
פרווה
כמות מספיקה ל
מנות
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מרק עגבניות צלויות
10 עגבניות גדולות חצויות
1 וחצי שום, חצוי
3 בצלים גדולים חצויים
חופן בזיליקום טרי
1 כפית מלח ים
1/2 כפית סוכר
5-6 כוסות מים או ציר ירקות
שמן זית
פפריקה, מלח, פלפל לפי הטעם
כפית אבקת מרק
אופן הכנה
מרק עגבניות
1 מחממים תנור ל-170 מעלות
2 מכניסים לתנור למשך 30 דק' את העגבניות החצויות, הבצלים החצויים והשום ביחד עם קורט נדיב של מלח ים וזילוף טוב של שמן זית
3 צולים בתנור במשך 30 דקות או עד שהעגבניות והבצים התרככו.
4 מוסיפים לסיר את העגבניות והבצל (לא משתמשים בשום)
5 מוסיפים את ציר הירקות לסיר או מים ביחד עם כפית אבקת מרק, מספיק כדי לכסות את העגבניות והבצל
6 מתבלים בסוכר, מלח ופלפל, מוסיפים את עלי הבזיליקום הטריים ומבשלים על אש נמוכה 10-15 דקות עם מכסה
7 בבלנדר ידני טוחנים עד לקבלת מרקם חלק ומתבלים לפי הטעם
8 מומלץ להגיש עם לחם קלוי

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    4 תגובות

    • 4

      יצא לכם קסם

       הכנסתם לתנור בצלים חצויים ואחרי צלייה הם הפכו לשאלוט? 😉

       הכנסתם לתנור בצלים חצויים ואחרי צלייה הם הפכו לשאלוט? ;)
      מישהי says:
    • 3

      עם הקליפות?? ועדיין יוצאת מחית חלקה?ה?

       

       
      בתיה says:
      • נכון

        נכון
        ahiad says:
    • 2

      נשמע מעולה

       אבל – למה לא להשתמש בשום? אוכל בלי שום זה אוכל עצוב 🙁

       אבל - למה לא להשתמש בשום? אוכל בלי שום זה אוכל עצוב :(
      אחת שיודעת says:
    הצג תגובות נוספות

    אולי יעניין אותך גם