מרק עגבניות צלויות ב-10 דקות עבודה
מרק טעים כל כך וקל להכנה – מתכון למרק עגבניות צלויות טעים כל כך ופשוט להכין בבית עם מצרכים שיש לכולם. מומלץ!
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2022/12/26121023/tomato_soup.jpg)
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
50 דק'
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/plush-single.png)
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/minus-single.png)
מנות
מרכיבים
כמות מספיקה ל
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/plush-single.png)
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/minus-single.png)
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
מרק עגבניות צלויות
10 עגבניות גדולות חצויות
1 וחצי שום, חצוי
3 בצלים גדולים חצויים
חופן בזיליקום טרי
1 כפית מלח ים
1/2 כפית סוכר
5-6 כוסות מים או ציר ירקות
שמן זית
פפריקה, מלח, פלפל לפי הטעם
כפית אבקת מרק
אופן הכנה
מרק עגבניות
1 מחממים תנור ל-170 מעלות
2 מכניסים לתנור למשך 30 דק' את העגבניות החצויות, הבצלים החצויים והשום ביחד עם קורט נדיב של מלח ים וזילוף טוב של שמן זית
3 צולים בתנור במשך 30 דקות או עד שהעגבניות והבצים התרככו.
4 מוסיפים לסיר את העגבניות והבצל (לא משתמשים בשום)
5 מוסיפים את ציר הירקות לסיר או מים ביחד עם כפית אבקת מרק, מספיק כדי לכסות את העגבניות והבצל
6 מתבלים בסוכר, מלח ופלפל, מוסיפים את עלי הבזיליקום הטריים ומבשלים על אש נמוכה 10-15 דקות עם מכסה
7 בבלנדר ידני טוחנים עד לקבלת מרקם חלק ומתבלים לפי הטעם
8 מומלץ להגיש עם לחם קלוי
הצג תגובות נוספות
יצא לכם קסם
הכנסתם לתנור בצלים חצויים ואחרי צלייה הם הפכו לשאלוט? 😉
הכנסתם לתנור בצלים חצויים ואחרי צלייה הם הפכו לשאלוט? ;)
מישהי says:
עם הקליפות?? ועדיין יוצאת מחית חלקה?ה?
בתיה says:
נכון
נכון
ahiad says:
נשמע מעולה
אבל – למה לא להשתמש בשום? אוכל בלי שום זה אוכל עצוב 🙁
אבל - למה לא להשתמש בשום? אוכל בלי שום זה אוכל עצוב :(
אחת שיודעת says: