מרק עגבניות צלויות ב-10 דקות עבודה
מרק טעים כל כך וקל להכנה – מתכון למרק עגבניות צלויות טעים כל כך ופשוט להכין בבית עם מצרכים שיש לכולם. מומלץ!
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
50 דק'
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
מרק עגבניות צלויות
10 עגבניות גדולות חצויות
1 וחצי שום, חצוי
3 בצלים גדולים חצויים
חופן בזיליקום טרי
1 כפית מלח ים
1/2 כפית סוכר
5-6 כוסות מים או ציר ירקות
שמן זית
פפריקה, מלח, פלפל לפי הטעם
כפית אבקת מרק
אופן הכנה
מרק עגבניות
1 מחממים תנור ל-170 מעלות
2 מכניסים לתנור למשך 30 דק' את העגבניות החצויות, הבצלים החצויים והשום ביחד עם קורט נדיב של מלח ים וזילוף טוב של שמן זית
3 צולים בתנור במשך 30 דקות או עד שהעגבניות והבצים התרככו.
4 מוסיפים לסיר את העגבניות והבצל (לא משתמשים בשום)
5 מוסיפים את ציר הירקות לסיר או מים ביחד עם כפית אבקת מרק, מספיק כדי לכסות את העגבניות והבצל
6 מתבלים בסוכר, מלח ופלפל, מוסיפים את עלי הבזיליקום הטריים ומבשלים על אש נמוכה 10-15 דקות עם מכסה
7 בבלנדר ידני טוחנים עד לקבלת מרקם חלק ומתבלים לפי הטעם
8 מומלץ להגיש עם לחם קלוי
הצג תגובות נוספות
יצא לכם קסם
הכנסתם לתנור בצלים חצויים ואחרי צלייה הם הפכו לשאלוט? 😉
הכנסתם לתנור בצלים חצויים ואחרי צלייה הם הפכו לשאלוט? ;)
מישהי says:
עם הקליפות?? ועדיין יוצאת מחית חלקה?ה?
בתיה says:
נכון
נכון
ahiad says:
נשמע מעולה
אבל – למה לא להשתמש בשום? אוכל בלי שום זה אוכל עצוב 🙁
אבל - למה לא להשתמש בשום? אוכל בלי שום זה אוכל עצוב :(
אחת שיודעת says: