מרק עגבניות צלויות בתנור
מתכון למרק עגבניות צלויות בתנור מרק נפלא, קל ועדין וסופר קל להכנה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
למרק
1 קילו עגבניות שרי תמר
2 עגבניות חתוכות לפרוסות
1 פלפל צהוב
2 בצלים סגול
רבע כוס שמן זית
1 רסק עגבניות קטן
1 שן שום
1 כף סוכר חום
רבע כוס שמן זית
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית טימין
מעט בזיליקום
אופן הכנה
למרק
1 חותכים את העגבניות, הפלפל והבצל
2 נוסיף את הירקות לקערה עם רבע כוס שמן זית
3 נוסיף לקערה מלח, פלפל, טימין ונערבב
4 בתבנית עם נייר אפייה, נניח את תערובת הירקות ונכניס לתנור לחום גבוה, למשך כ- 40 דק'
5 נעביר את הירקות הצלויים לסיר מרק
6 וסיף את הרסק עם השום הכתוש, הסוכר השמן זית, מלח פלפל
7 נוסיף לסיר ליטר מים ונביא לרתיחה כ-15 דק'
8 נשפוך את תכולת הסיר למעבד מזון ונטחן את המרק
9 נעביר לצלוחית ונפזר מעל את העגבניות הצלויות
10 בתאבון!
לעגבניות הצלויות
1 ניקח 3 עגבניות חתוכות לעיגולים
2 נפזר בתבנית עם נייר אפייה משומן בשמן זית ומלח
3 נכניס לתנור לחום של כ -40 דק עד להשחמת העגבנית
4 לפזר מעל תערובת המרק
מעולה!
שרית says: