עוף צלוי על בטטות, בצלים ואגסים
מתכון של יובל בר נר, איש האגסים לעוף טיקה מסאלה (אפשר כל רוטב שתבחרו) צלוי על בטטות, בצלים ואגסים
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2023/03/01143016/AdobeStock_421063915.jpg)
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
בשרי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/plush-single.png)
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/minus-single.png)
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
מצרכים ל-4 מנות:
8 שוקי עוף
2 כפות מחית טיקה מסאלה (קנויה) (לא חובה, אפשר גם חרדל ודבש)
3 בטטות בינוניות
3 בצלים בינוניים
2 ראשי שום חצויים לרוחב
4 אגסים אמריקאים
שמן זית
מלח ופלפל
לימון אחד
חופן עלי נענע
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
2 חותכים את הבטטות בקליפתן לחצי לאורך ולרוחב
3 ואחר כך לצורת פלחים בגודל שמינית מקוטר הבטטה. חותכים את הבצלים גם כן לשמיניות או לרבעים וכך גם את האגסים, ללא הזרעים.
4 מתבלים במעט שמן זית, מלח ופלפל ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
5 באותה קערה מערבבים את שוקי העוף עם מחית הטיקה ומעבירים לתבנית האפיה , מעל הירקות והאגסים. אפשר גם להניח את העוף על רשת מעל המגש עם הירקות ולצלות כך בתנור.
6 צולים במשך 50 דקות לערך עד שהירקות צלויים היטב והעוף שזוף ומתנתק בקלות מן העצם.
7 מעבירים לצלחת הגשה מגרדים מעל מעט קליפת לימון וסוחטים מהמיץ, מפזרים עלי נענע.
8