עוף צלוי על בטטות, בצלים ואגסים

מתכון של יובל בר נר, איש האגסים לעוף טיקה מסאלה (אפשר כל רוטב שתבחרו) צלוי על בטטות, בצלים ואגסים

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
בשרי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מצרכים ל-4 מנות:
8 שוקי עוף
2 כפות מחית טיקה מסאלה (קנויה) (לא חובה, אפשר גם חרדל ודבש)
3 בטטות בינוניות
3 בצלים בינוניים
2 ראשי שום חצויים לרוחב
4 אגסים אמריקאים
שמן זית
מלח ופלפל
לימון אחד
חופן עלי נענע
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
2 חותכים את הבטטות בקליפתן לחצי לאורך ולרוחב
3 ואחר כך לצורת פלחים בגודל שמינית מקוטר הבטטה. חותכים את הבצלים גם כן לשמיניות או לרבעים וכך גם את האגסים, ללא הזרעים.
4 מתבלים במעט שמן זית, מלח ופלפל ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
5 באותה קערה מערבבים את שוקי העוף עם מחית הטיקה ומעבירים לתבנית האפיה , מעל הירקות והאגסים. אפשר גם להניח את העוף על רשת מעל המגש עם הירקות ולצלות כך בתנור.
6 צולים במשך 50 דקות לערך עד שהירקות צלויים היטב והעוף שזוף ומתנתק בקלות מן העצם.
7 מעבירים לצלחת הגשה מגרדים מעל מעט קליפת לימון וסוחטים מהמיץ, מפזרים עלי נענע.
8

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות