ריז'יק – עוגת שכבות דבש וריבת חלב

מתכון לעוגת דבש רוסית, ריז'יק, שכבות של דבש וריבת חלב ופירורים. מעדן מושחת לשנה טובה ומתוקה במיוחד

זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

3 כפות דבש
כפית סודה לשתייה
100 גרם חמאה
קורט מלח
2.5 ביצים (2 חלמון 3 חלבון)
כוס סוכר
2 כוסות קמח
לקרם:
1 צנצנת ריבת חלב
200 גרם חמאה רכה
אופן הכנה
1 על אש בינונית נחמם כמה שניות 3 כפות דבש ונוסיף כפית סודה לשתייה.
2 מבשלים עד שזה מתכהה מעט ונוצרות בועות
3 מוסיפים את החמאה וקורט מלח ומערבבים עד שהחמאה נמסה בתערובת.
4 מורידים מהאש ונותנים לתערובת להתקרר
5 בינתיים מקציפים ביצים עם סוכר
6 מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לאיחוד
7 מחממים תנור ל 180 מעלות
8 מרפדים 2 משטחי אפיה, בנייר אפיה (בגודל סטנדרטי 38*42 סמ), ומשטחים את הבצק על 2 ניירות האפיה נפרדים.
9 אופים כל תבנית בנפרד, 5 דקות בתנור שחומם מראש על 180°.
10 לאחר האפייה מניחים להם להתקרר ולהתייצב.
11 בזמן הזה מכינים את הקרם: מקציפים החמאה עם ריבת חלב עד לקבלת קרם אחיד.
12 נחתוך את הקצווות וליישר את העוגות. אל תזרקו את השאריות! יש להן שימוש!
13 לאחר שיישרנו את העוגות וקיבלנו 2 חלקים שווים, נחלק כל עוגה ל4 חלקים שווים, כך שסהכ נקבל 8 מלבנים שווים בגודלם והשאריות בצד!
14 מתחילים בהרכבה, שכבת עוגה, שכבת קרם וככה 8 שכבות,
15 מצפים את כל העוגה בקרם
16 את השאריות ששמרנו נהפוך לפירורים בעזרת מעבד מזון, ואיתן נעטוף את העוגה
17 אפשר לאכול מיד, מומלץ להעביר למקרר לשעתיים

לעמוד האינסטגרם של נועה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות