ריגטוני עם זוקיני ומסקרפונה של לאון אלקלעי

לאון אלקלעי במתכון פסטה מקורי: ריגטוני עם זוקיני ומסקרפונה, קליל להכנה וכלכך טעים

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

500 500 גרם ריגטוני
1.5 כוסות ריקוטה פרסקה
0.5 כוס מסקרפונה
50 גרם גרנה
2 כפות גרידת לימון
3 כפות שמן זית
צ׳ילי יבש
500 גרם זוקיני בשלושה צבעים
פלפל שחור גרוס
מלח
2 שיני שום פרוסות
6 עלי בזיליקום גדולים חתוכים לרצועות דקות
2 ענפי אורגנו טרי, עלים בלבד
10 עלי נענע קרועים
ריגטוני עם זוקיני מסקרפונה ולימון צילם: איתיאל ציון
אופן הכנה
1 חותכים את הזוקיני לאורך ופורסים לסהרונים אלכסוניים דקים.
2 מערבבים בקערה את הגבינות וגרידת הלימון.
3 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
4 בזמן שהפסטה מתבשלת מטגנים את הזוקיני עם השום.
5 כאשר הפסטה מוכנה שומרים כוס ממי הבישול, מסננים ומוסיפים למחבת עם הזוקיני.
6 מקפיצים.
7 מוסיפים לגבינות 4 כפות של מי הבישול ומערבבים לתערובת אחידה.
8 מכבים את האש, מוסיפים את הרוטב לפסטה ומתבלים במלח ופלפל.
9 מעבירים לצלחות הגשה, בוזקים בזיליקום, אוריגנו ונענע, זולפים שמן זית ומגישים.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות