ריגטוני עם זוקיני ומסקרפונה של לאון אלקלעי
לאון אלקלעי במתכון פסטה מקורי: ריגטוני עם זוקיני ומסקרפונה, קליל להכנה וכלכך טעים
מרכיבים
כמות מספיקה ל
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/plush-single.png)
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/minus-single.png)
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
500 500 גרם ריגטוני
1.5 כוסות ריקוטה פרסקה
0.5 כוס מסקרפונה
50 גרם גרנה
2 כפות גרידת לימון
3 כפות שמן זית
צ׳ילי יבש
500 גרם זוקיני בשלושה צבעים
פלפל שחור גרוס
מלח
2 שיני שום פרוסות
6 עלי בזיליקום גדולים חתוכים לרצועות דקות
2 ענפי אורגנו טרי, עלים בלבד
10 עלי נענע קרועים
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2021/12/09183841/%D7%9E%D7%99%D7%A7%D7%99-%D7%95%D7%9C%D7%90%D7%95%D7%9F-%D7%99%D7%95%D7%9D-1-2-.-%D7%9E%D7%AA%D7%95%D7%A7-%D7%90%D7%95-%D7%9E%D7%9C%D7%95%D7%97-61-1024x683.jpg)
אופן הכנה
1 חותכים את הזוקיני לאורך ופורסים לסהרונים אלכסוניים דקים.
2 מערבבים בקערה את הגבינות וגרידת הלימון.
3 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
4 בזמן שהפסטה מתבשלת מטגנים את הזוקיני עם השום.
5 כאשר הפסטה מוכנה שומרים כוס ממי הבישול, מסננים ומוסיפים למחבת עם הזוקיני.
6 מקפיצים.
7 מוסיפים לגבינות 4 כפות של מי הבישול ומערבבים לתערובת אחידה.
8 מכבים את האש, מוסיפים את הרוטב לפסטה ומתבלים במלח ופלפל.
9 מעבירים לצלחות הגשה, בוזקים בזיליקום, אוריגנו ונענע, זולפים שמן זית ומגישים.