ריגאטוני נפוליטנה של לאון אלקלעי
עושים איטליה בבית במתכון מעולה לריגאטוני נפוליטנה אותנטי וטעים כל כך
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 חציל בלאדי במשקל 600 גרם
שמן לטיגון
4 כפות שמן זית
1 קופסת פולפה
1 כף רכז עגבניות
מעט אורגנו יבש
מלח פלפל שחור
500 גרם ריגאטוני
2 כדורי מוצרלה
1 חופן עלי בזיליקום טריים
1 שן שום מעוכה
אופן הכנה
1 חותכים את החצילים לקוביות של 2*2 ס”מ
2 מניחים במסננת ובוזקים מלח גס
3 מעמידים ל – 20 דקות להגרת הנוזלים
4 שוטפים ומייבשים
5 מטגנים את החצילים בטיגון חצי עמוק עד להזהבה
6 אחרי הטיגון מעבירים למסננת
7 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן
8 בזמן בישול הפסטה מסיימים את הכנת הרוטב: לסיר (שיכיל גם את הפסטה) יוצקים 4 כפות שמן זית ומניחים בשמן הקר שן שום מעוכה
9 כשהשום מזהיב מוציאים אותו ומוסיפים את הפולפה, הרכז והאורגנו ומביאים לרתיחה
10 מוסיפים את החצילים המטוגנים ומתבלים במלח ופלפל
11 כאשר הפסטה מוכנה, מסננים אותה ושומרים מעט ממי הבישול
12 מוסיפים את הפסטה המבושלת לסיר עם הרוטב
13 מוסיפים מעט ממי הבישול להסמכת הרוטב. מערבבים וטועמים, מתקנים טעמים עם מלח פלפל
14 מעבירים לצלחות הגשה, קורעים את המוצרלה ומניחים, מוסיפים עלי בזיליקום מלמעלה ומגישים