אורז עם פירות יבשים ואגוזים של רון יוחננוב

מתכון לאורז של רון יוחננוב מתוך היוחננוב'ס, מלא בשקדים, אגוזים, פיסטוקים, פירות יבשים ועוד. תוספת מהממת לשולחן ליל הסדר בפסח

זמן הכנה
15 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
25 דק'
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

2 כוסות אורז בסמטי
2 כפות שמן סומסום
3.5 כוסות מים רותחים
כוס פיצוחים שאוהבים (שקדים / מקדמיה / אגוזי פקאן / אגוזי המלך / פיסטוקים) אפשר גם מיקס
חצי כוס פירות יבשים שאוהבים (הכי מומלץ: שזיפים / משמש אוזבקי / חמוציות בתרכיז תפוחים)
כף תבלין בהרט או ראס אל חנות
מעט אגוז מוסקט מגורד
מקל קינמון או קורט קינמון טחון
מלח / פלפל שחור
אופן הכנה
1 יש לשטוף היטב את האורז עד שהמים צלולים – ולהשרות בקערה עם מים קרים 10 דקות
2 מחממים את השמן בסיר ומוסיפים את הבצל. מטגנים מעט עד שהופך להיות חצי שקוף
3 מוסיפים את התבלינים יחד הפירות והפיצוחים ומאדים מעט
4 מבשלים את האורז לפי הוראות היצרן ומעבירים לצלחת
5 מניחים מעל את תערובת ההפתעות ומגישים

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות