סוטלאץ: אורז בחלב – מעדן בטעם של פעם

בשנות השמונים זה היה קינוח ואפילו ארוחת ערב לילדים. מתכון לסטולאץ – אורז בחלב עם סוכר וקינמון בטעם של פעם

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

כוס אורז
8 כפות סוכר
3 כוסות חלב
כפית קינמון
אופן הכנה
1 מניחים בסיר גדול אורז לא שטוף. מכסים בהרבה מים קרים, שיגיעו כ-4 ס"מ מעל האורז.
2 מביאים לרתיחה, מוסיפים את הסוכר ומנמיכים לאש הכי נמוכה שיש. מכסים חלקית ומבשלים כ-20-30 דקות, עד שהמים כמעט נעלמים, אבל לא לגמרי. האורז צריך להישאר רטוב.
3 מוסיפים 3 כוסות חלב, משאירים את הסיר ללא מכסה ומרתיחים שוב. מנמיכים שוב את האש, מכסים חלקית ומבשלים עד שהחלב נספג, אבל לא עד הסוף (כ-15-20 דקות). האורז צריך להישאר רטוב והחלב לא צריך להיעלם כולו.
4 מעבירים לקעריות ומצננים. מקשטים בקינמון ומגישים פושר או קר.
5 להגשה: צימוקים, אגוזים -אפילו שוקולד צ'יפס – כל מה שבא לאקסטרא פינוק

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות