מתכון לסוטלאג' – אורז בחלב אפוי בתנור של נוף עתאמנה

מתכון פשוט להכנה לסוטלאג' – אורז בחלב אפוי בתנור עם שוקולד לבן, וניל ושמנת מתוקה, על מה שצריך בשביל קינוח מושלם ויפה מאין כמוהו

זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
50 דק'
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

3\2 כוס סוכר
כף קורנפלור
1/4 כוס מים
100 גרם שוקולד לבן
מקל וניל
1 שמנת מתוקה
ליטר חלב
כוס אורז עגול
קורט מלח
לקישוט:
200 גר' אגוזי לוז ללא קליפה וקלויים
100 גר' קליפות תפוז מסוכר
פירות טריים: אוכמניות ופטל
אופן הכנה
1 שוטפים את האורז ומעבירים לסיר, מוסיפים פנימה 300 מ"ל מים (כוס ורבע),
2 מבשלים על אש גבוהה עד שהאורז מגיע לרתיחה (חשוב לערבב מידי פעם)
3 כשרוב המים נספגים מורידים מהאש, מוסיפים פנימה את החלב (תשמרו כרבע כוס בצד), השמנת המתוקה הסוכר המלח והווניל.
4 ממשיכים לבשל את האורז בחלב עד שהוא מתרכך לגמרי. בהתחלה כמובן שאפשר על אש גבוהה ואז עוברים לבינונית.
5 כשהאורז רך ומוכן מערבבים לתוך רבע כוס מים את הקורנפלור ומוסיפים אותו בזרם דק תוך ערבוב מתמיד תוך הסיר ממשיכים לבשל עד שהתערובת מסמיכה.
6 מורידים מהאש ומוסיפים פנימה את השוקולד הלבן וממשיכים לערבב עד שכל השוקולד נמס לגמרי.
7 שופכים את הפודניג לתבניות חסינות חום, מקררים כחצי שעה בחוץ ואז מכניסים לתנור שחומם מראש ל250 מעלות גריל עליון להשחמה כשתי דקות (שמים במדף העליון של התנור)
8 מגישים עם אגוזים קצוצים, פירות או קליפות תפוז מסוכרות.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם