מתכון לסוטלאג' – אורז בחלב אפוי בתנור של נוף עתאמנה

מתכון פשוט להכנה לסוטלאג' – אורז בחלב אפוי בתנור עם שוקולד לבן, וניל ושמנת מתוקה, על מה שצריך בשביל קינוח מושלם ויפה מאין כמוהו

צילום: רותם דוזטס
זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
50 דק'
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

3\2 כוס סוכר
כף קורנפלור
1/4 כוס מים
100 גרם שוקולד לבן
מקל וניל
1 שמנת מתוקה
ליטר חלב
כוס אורז עגול
קורט מלח
לקישוט:
200 גר' אגוזי לוז ללא קליפה וקלויים
100 גר' קליפות תפוז מסוכר
פירות טריים: אוכמניות ופטל
אופן הכנה
1 שוטפים את האורז ומעבירים לסיר, מוסיפים פנימה 300 מ"ל מים (כוס ורבע),
2 מבשלים על אש גבוהה עד שהאורז מגיע לרתיחה (חשוב לערבב מידי פעם)
3 כשרוב המים נספגים מורידים מהאש, מוסיפים פנימה את החלב (תשמרו כרבע כוס בצד), השמנת המתוקה הסוכר המלח והווניל.
4 ממשיכים לבשל את האורז בחלב עד שהוא מתרכך לגמרי. בהתחלה כמובן שאפשר על אש גבוהה ואז עוברים לבינונית.
5 כשהאורז רך ומוכן מערבבים לתוך רבע כוס מים את הקורנפלור ומוסיפים אותו בזרם דק תוך ערבוב מתמיד תוך הסיר ממשיכים לבשל עד שהתערובת מסמיכה.
6 מורידים מהאש ומוסיפים פנימה את השוקולד הלבן וממשיכים לערבב עד שכל השוקולד נמס לגמרי.
7 שופכים את הפודניג לתבניות חסינות חום, מקררים כחצי שעה בחוץ ואז מכניסים לתנור שחומם מראש ל250 מעלות גריל עליון להשחמה כשתי דקות (שמים במדף העליון של התנור)
8 מגישים עם אגוזים קצוצים, פירות או קליפות תפוז מסוכרות.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות