עוגת אורז – תבשיל אורז פרסי עם תפוחי אדמה ושמיר
מתכון שמתאים לכל המשפחה , תבשיל אורז פרסי עם תפוחי אדמה ושמיר
זמן הכנה
30 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
בשרי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
2 כוסות אורז בסמטי קלאסי
3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
1 בצל שלם קלוף
חופן של שמיר קצוץ
חופן של כוסברה קצוצה
1 בצל קטן קצוץ
1 כף שמן
1 כפית כורכום
1/2 כפית מלח
קורט פלפל שחור
1 כף שמן
3/4 כוסות מים
אופן הכנה
1 בסיר עמוק מוזגים מים עד מחציתו, מביאים לרתיחה
2 מוסיפים 2 כפיות של מלח ומערבבים, לאחר רתיחה מוסיפים את האורז
3 מבשלים לחצי בישול, מסננים מהמים ומשאירים בצד
4 בסיר עמוק שמים כף שמן, כפית גדושה של כורכום, קורט פלפל שחור, שלושת רבע כוס מים, מערבבים מביאים לרתיחה. מוציאים מחצית מהנוזלים לקערה קטנה, שמים בצד.
5 אותו הסיר שנשארו הנוזלים, מניחים את פלחי תפוחי האדמה בצורה מעגלית יפה, מעל מניחים את עיגולי הבצל.
6 במחבת: שמים כף גדושה של שמן, בצל קצוץ ומתחילים לטגן עד שקיפות, מוסיפים את השמיר והכוסברה הקצוצים, מתבלים במלח ומערבבים קלות. מכבים את האש.
7 לסיר עם תפוחי האדמה והבצל, נוסיף מחצית מכמות האורז המבושל, נהדק את האורז, מעל מפזרים את תערובת הירוקים השמיר והכוסברה, את יתרת האורז שמים מעל ומהדקים היטב.
8 שמים מגבת מטבח על האורז, מכסים עם מכסה של הסיר, מאדים על אש קטנה כעשרים דקות.
9 לאחר מכן פותחים את הסיר, מוזגים על האורז את הרוטב הצהוב שהשארנו בצד, סוגרים מכסה ומאדים עוד כ 10 דקות על אש קטנה.
10 אחר כחמש עשר דקות, לוקחים צלחת הגשה גדולה מהסיר, מניחים אותה על הסיר הפתוח, בזהירות הופכים את הסיר
11 בתאבון!