עוגת אורז – תבשיל אורז פרסי עם תפוחי אדמה ושמיר

מתכון שמתאים לכל המשפחה , תבשיל אורז פרסי עם תפוחי אדמה ושמיר

זמן הכנה
30 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
בשרי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

2 כוסות אורז בסמטי קלאסי
3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
1 בצל שלם קלוף
חופן של שמיר קצוץ
חופן של כוסברה קצוצה
1 בצל קטן קצוץ
1 כף שמן
1 כפית כורכום
1/2 כפית מלח
קורט פלפל שחור
1 כף שמן
3/4 כוסות מים
אופן הכנה
1 בסיר עמוק מוזגים מים עד מחציתו, מביאים לרתיחה
2 מוסיפים 2 כפיות של מלח ומערבבים, לאחר רתיחה מוסיפים את האורז
3 מבשלים לחצי בישול, מסננים מהמים ומשאירים בצד
4 בסיר עמוק שמים כף שמן, כפית גדושה של כורכום, קורט פלפל שחור, שלושת רבע כוס מים, מערבבים מביאים לרתיחה. מוציאים מחצית מהנוזלים לקערה קטנה, שמים בצד.
5 אותו הסיר שנשארו הנוזלים, מניחים את פלחי תפוחי האדמה בצורה מעגלית יפה, מעל מניחים את עיגולי הבצל.
6 במחבת: שמים כף גדושה של שמן, בצל קצוץ ומתחילים לטגן עד שקיפות, מוסיפים את השמיר והכוסברה הקצוצים, מתבלים במלח ומערבבים קלות. מכבים את האש.
7 לסיר עם תפוחי האדמה והבצל, נוסיף מחצית מכמות האורז המבושל, נהדק את האורז, מעל מפזרים את תערובת הירוקים השמיר והכוסברה, את יתרת האורז שמים מעל ומהדקים היטב.
8 שמים מגבת מטבח על האורז, מכסים עם מכסה של הסיר, מאדים על אש קטנה כעשרים דקות.
9 לאחר מכן פותחים את הסיר, מוזגים על האורז את הרוטב הצהוב שהשארנו בצד, סוגרים מכסה ומאדים עוד כ 10 דקות על אש קטנה.
10 אחר כחמש עשר דקות, לוקחים צלחת הגשה גדולה מהסיר, מניחים אותה על הסיר הפתוח, בזהירות הופכים את הסיר
11 בתאבון!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות