מילפיי פילו של ״רטטוי צלוי״ וביצה עלומה קל להכנה של ונסה אביטן

אחרי שמכינים את המתכון לא לשכוח שיש לזרוק לפח הכתום אריזות פלסטיק, מתכת וקרטוני משקה, לפח הסגול זורקים זכוכיות ולפח הכחול נייר וקרטון. לעוד מידע בנושא לחצו כאן

המתכון מתוך התכנית בישול "מנצחים במטבח"

זמן הכנה
30 דק'
דרגת קושי
בסיסי
זמן הכנה כולל
50 דק'
כשרות
פרווה
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

4 דפי פילו
2 קופסאות עגבניות מרוסקות
1 כף רסק עגבניות
1 חציל
1 זוקיני
1 פלפל שושקה אדום
1 פלפל צהוב
1 צ'ילי ירוק
1 בצל
6 שיני שום
1 ענף טימין
1 עלה דפנה
שמן זית
100 מ"ל חומץ לבן
2 כפות דבש
1 כפית אורגנו מיובש
1 קורט אבקת צ'ילי
מלח
פלפל
4 ביצים
פטרוזיליה
אופן הכנה
רטטוי צלוי:
1 חותכים את החציל והז׳וקיני לקוביות, את הפלפלים והבצל לרצועות, את השום והצ'ילי לטבעות ומתבלים במלח, פלפל, אורגנו, דבש ושמן זית.
2 מערבבים היטב מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, ומכניסים לתנור ל-15 דק' בחום של 200 מעלות טורבו + גריל ו-30 דק' ב-180 מעלות טורבו בלבד (מערבבים מדי פעם).
רוטב עגבניות ו-וודקה:
1 במחבת מטגנים את השום ומוסיפים אבקת צ'ילי, רסק עגבניות ושמן זית.
2 לאחר 2-3 דקות מוסיפים את קופסת העגבניות המרוסקות עם מלח, פלפל, ענף טימין ועלה דפנה ומוסיפים את הוודקה ( לא על האש).
3 מבשלים על אש נמוכה במשך 10 דקות.
4 טוחנים הכל בבלנדר מוט.
מילפיי פילו:
1 מניחים 2 דפי פילו ומברישים שמן זית בין הדפים ואז חותכים עיגולים בעזרת כוס.
2 בתבנית של התנור שמים נייר אפייה טבעי ומסדרים את עיגולי הפילו ומניחים עוד נייר אפייה מעל ושוב תבנית של תנור (כדי שיהיה משקל על הפילו).
3 אופים בתנור 7-8 דקות בחום של 170 מעלות טורבו.
ביצה עלומה:
1 במי מלח רותחים מוסיפים 2 כפות חומץ ואז מערבבים ליצירת מערבולת עם כף וזורקים פנימה ביצה, מבשלים כ-3 דקות
הרכבה:
1 לאחר מכן ניקח עיגול פילו עליו נשים מעט רטטוי, רוטב, עיגול נוסף של פילו וחוזרים על הפעולה מעל שמים את הביצה עם מלח ופטרוזיליה ורוטב מסביב.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות