סופגניות בקרם יוגורט ופטל של תושה בייקרי

סופגניות רכות ונימוחות במילוי עשיר של יוגורט ופטל הכי טעימות שיש.

צילום: יוגב מאיר
זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעתיים ורבע
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק: 10-12 סופגניות
5 כוסות קמח
1 כף מים
1.5 כפות שמרים יבשים
1 כוס חלב
1.5 כפית דבש
6 כפות סוכר
1 כף דבש
30 גרם חלמון ביצה
75 גרם ביצה שלמה
60 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 כפית מלח
לקרם יוגורט:
1.5 מיכל יוגורט 10%
2 כפות קורנפלור
4 כפות סוכר
24 גרם חלמון ביצה
לקרם פטל:
90 גרם ביצה שלמה
116 גרם חמאה
חצי כוס סוכר
90 גרם מחית פטל
לקישוט שבבי שוקולד:
200 גרם שוקולד לבן
קריספי פטל
אופן הכנה
לבצק:
1 בקערת המיקסר שוקלים את כלל החומרים מלבד החמאה והמלח.
2 בעזרת וו לישה לשים כדקה במהירות נמוכה עד איחוד.
3 מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות במהירות נמוכה.
4 מוסיפים את החמאה פנימה.
5 ממשיכים ללוש עד פיתוח גלוטן (חשוב: לא לתת לבצק להתחמם)
6 מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 80 גרם.
7 מתפיחים כשעה על מגש משומן.
8 מחממים שמן ל160 מעלות.
9 מכניסים את הסופגניות לשמן ומטגנים כ-3 דקות מכל צד, עד הזהבה.
10 מניחים לצינון
לקרם יוגורט:
1 שוקלים את היוגורט בקלחת ומביאים לרתיחה.
2 במקביל טורפים בעזרת מטרפה את יתר החומרים.
3 מוזגים את היוגורט החם לקערה וטורפים היטב.
4 מוזגים הכל חזרה לקלחת.
5 מבשלים היטב בעזרת מטרפה עד רתיחה והסמכת הקרם.
6 מעבירים את הקרם לקערה ומכסים בנייר אלומיניום
7 מקררים היטב וממלאים.
לקרם פטל:
1 שוקלים לתוך קלחת ביצים, סוכר ומחית פטל.
2 מבשלים על אש נמוכה תוך ערבוב מתמיד עד הסמכה (82 מעלות)
3 מורידים מהאש ומקררים.
4 בטמפרטורה של כ-40 מעלות מוסיפים פנימה את החמאה.
5 מערבבים היטב.
6 מקררים וממלאים.
לקישוט שבבי שוקולד:
1 ממיסים שוקולד לבן.
2 משטחים על נייר אפיה.
3 מפזרים מעט קריספי פטל
4 מחכים שיתקרר ושוברים לחתיכות גסות.
5 מקשטים מעל.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות