לביבות דלעת בריאות ומהירות
מתכון ללביבות מדלעת, עם מינימום רכיבים, מקסימום טעם, הן הכי בריאות שיש וכדאי להכין כמות כפולה כי הן יחוסלו במהירות.
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
20 דקות
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
רכיבים לכ 20-25 לביבות:
3 כוסות דחוסות דלעת מגורדת
2-3 בצלים קצוצים
1/2 כוס שמיר קצוץ
1/3 כוס נענע קצוצה
1/3 כוס מי חומוס משומרים
1/2 כוס קמח תופח (או יותר במידת הצורך)
1/2 כוס סולת
5 כפות שמן זית (+שמן לטיגון)
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנה
1 מגרדים את הדלעת ומניחים את הדלעת המגורדת בתוך מגבת על מנת לסחוט אותה מנוזלים היטב
2 מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבבים עד ליצירת תערובת סמיכה מספיק ליצירת קציצות, אם היא דלילה אפשר להוסיף קמח
3 מחממים שמן במחבת גדולה
4 מרטיבים ידיים ויוצרים קציצות, מניחים במחבת ומטגנים משני הצדדים מספר דקות עד שהקציצה מזהיבה היטב
5 מוציאים את הלביבות על נייר סופג ומגישים (מומלץ להגיש עם סלט, או עם יוגורט או שמנת חמוצה)