עוגת דלעת בחושה עם אגוזים ותמרים של מיקי שמו
עוגת דלעת בחושה עם אגוזים ותמרים – עוגת בחושה טעימה כל כך מתוך "מאפים ומתוקים"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
תבנית קפיצית בקוטר 24 ס”מ / 2 תבניות אינגליש קייק באורך 25 ס”מ)
1+ 3/4 כוסות סוכר חום בהיר ( 350גרם)
200 מ”ל שמן קנולה
3 ביצים
60 מ”ל מיץ דלעת סחוט טרי
2 כוסות + 5 כפות קמח מלא טחון דק (שטיבל 6) (280 גרם)
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
1 כפית קינמון טחון
1/4 כפית ג’ינג’ר טחון
1/4כפית מלח
350 גרם דלעת מגוררת גס
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
1/2 כוס תמר מג’הול קצוץ גס
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל – 170 מעלות.
2 מערבבים סוכר חום במיקסר מצויד בוו גיטרה כדקה.
3 מוסיפים שמן ומעבדים כ- 2 דקות במהירות בינונית.
4 מוסיפים ביצים אחת אחת עד שהן נבלעות בתערובת.
5 סוחטים מיץ דלעת ומוסיפים לתערובת. מעבדים 3 דקות נוספות.
6 מערבבים את כל המרכיבים היבשים יחד ומנפים לתערובת הסוכר. מערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
7 מוסיפים דלעת, אגוזים ותמרים ומערבבים קצרות בכף.
8 יוצקים לתבנית משומנת ואופים כשעה עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
גיוונים:
1 מוסיפים לתערובת 1/4 כפית אגוז מוסקט.
2 מחליפים את אגוזי המלך באגוזי לוז שבורים גס באותה כמות.
טיפים:
1 סוכר חום סופג לחות במשך הזמן ומתגבש, לכן חשוב לערבב ולאוורר אותו בנפרד לפני שמוסיפים לו את שאר החומרים.
2 את תערובת הקמח מנפים תוך כדי הכנת העוגה ולא מראש, על מנת לקבל עוגה אוורירית ולא דחוסה.
3 כאשר משתמשים בקמח מלא, נהוג להוסיף עוד נוזלים לעוגה (1/4 כוס במקרה זה), כדי לשמור על עסיסיות.