מרק כתום קל להכנה של גיא אלון

מרק כתום חורפי, מנחם ומפנק. מרק קל להכנה, עשיר בירקות כתומים ומושלם לחורף ולא רק.

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
40 דקות
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 בצל גדול
5 שיני שום
2 בטטות בינויות
400 גרם דלעת
4 גזרים
250 גרם כרובית
3 כפות שמן זית
כפית וחצי מלח
¾ כפית כורכום
¼ כפית פלפל שחור
לקישוט:
בגט
שמן זית
עלי בזיליקום
אופן הכנה
למרק:
1 את כל הירקות מקלפים, שוטפים, וחותכים לקוביות בינויות/קטנות. קוצצים בצל וקוצצים שום (בכלים נפרדים)
2 מוספים את שמן הזית לסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף.
3 מוסיפים את השום לסיר ומערבבים עד הזהבה.
4 מוסיפים את הירקות לסיר לאידויי. מערבבים את הירקות מידי פעם.
5 לאחר 10 דקות מוסיפים מים רותחים עד כמעט כיסוי של הירקות. חשוב שלא נציף את הסיר כדי שיצא לנו מרק סמיך.
6 מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומביאים את הסיר עם מכסה סגור לרתיחה.
7 מורידים לאש קטנה/ בינונית ומבשלים בערך 30 דקות.
8 כאשר הירקות רכים אנו נסגור את האש ונטחן את המרק עם בלנדר מוט עד לקבלת מרקם עדין.
לקישוט:
1 ניתן לקשט את המרק עם מספר מרכיבים.
2 קרוטונים תוצרת בית- בגט קרוע לחתיכות קטנות מטובלות בשמן זית, אפויות בתנור עד השחמה.
3 ניתן להוסיף עלי בזיליקום טרי.
גיא אלון

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      מרק כתום

       נראה מדהים
      בטוח שגם מדהים

       נראה מדהים בטוח שגם מדהים
      מרגלית says: