פשטידת פתיתים אדומים
מי לא אוהב פתיתים? מתכון לפשטידה קלילה שכל המשפחה אוהבת (ובמיוחד ילדים)
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לתבנית 20X30:
בצל גדול קצוץ דק
2 כוסות פתיתים
200 גרם רסק עגבניות
2 כפיות סוכר
כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
כפית פפריקה
3 כוסות מים
כוס מוצרלה מגוררת
3 ביצים
רבע כוס גבינת פרמז׳ן מגוררת
שמן זית לטיגון
אופן הכנה
1 מטגנים בסיר עם 3 כפות שמן זית את הבצל. מוסיפים את הפתיתים וממשיכים לטגן כ-2 דקות
2 מוסיפים את רסק העגבניות, התבלינים והמים ומביאים לרתיחה. מעבירים לאש בינונית, מכסים את הסיר ומבשלים כ-10 דקות
3 מוסיפים לפתיתים את הביצים והמוצרלה ומערבבים היטב
4 מעבירים את הפתיתים לתבנית משומנת ומפזרים פרמזן מעל
5 מכניסים לתנור על 200 במשך 20 דקות, ועוד 2 דקות על חום גבוה יותר כדי לקבל מלמעלה שכבה קראנצ'ית