פרויקט סבתא: ארטישוק ממולא של אסתר לוי

לא תמצאו מתכונים כאלה ברשת – בישול ביתי אותנטי כמו של סבתא והפעם מתכון לארטישוק ממולא בבשר טחון שתמיד רציתם ורציתן לדעת איך להכין של סבתא אסתר לוי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

למילוי:
1/2 קילו בשר טחון
תחתיות ארטישוק
1 בצל
1 ביצה
1 תפוח אדמה קטן
1/2 חבילת פטרוזיליה
3 כפות פירורי לחם
3 כפות שמן
1 כף אבקת מרק
1 כף מלח
1 כף ראס-אל-חנות
1 כף פלפל שחור גרוס
מעט קמח
לרוטב:
1/2 כוס משמן הטיגון של הארטישוקים
7 שיני שום קצוצות
10 גבעולי סלרי
1/2 צרור כוסברה
1 תפוח אדמה
1 בצל
מיץ מלימון שלם
מעט זעפרן (לא חובה)
2 כפות מרק עוף
1 כף מלח
1 כף פלפל שחור גרוס
1/2 כף כורכום
3 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
1 משרים תחתיות ארטישוק במים ומיץ לימון שלא ישחירו
2 במעבד מזון טוחנים לעיסה פטרוזיליה, תפו"א ובצל, סוחטים את הנוזלים ומערבבים עם שאר חומרי המילוי (חוץ מהקמח).
3 נותנים לעיסה לנוח כמה דקות ש"ייתפסו" הטעמים, ואז מוציאים את הארטישוקים מההשרייה והופכים אותם על נייר רב מגבת כדי שיתייבשו היטב
4 ממלאים בנדיבות את תחתיות הארטישוק ומהדקים טוב-טוב. מצפים כל אחד בקמח ומטגנים בשמן עמוק בשני הצדדים, כ- 5 דקות כל צד
5 משרים את מעט הזעפרן בכוס מים למשך דקה
6 להכנת הרוטב: בסיר שטוח מטגנים טיגון קצר את שיני השום הקצוצות בחצי כוס משמן הטיגון של תחתיות הארטישוק
7 מוסיפים את עלי הסלרי הקצוצים, כוסברה קצוצה, תבלינים, הזעפרן עם מי ההשרייה ועוד כ- 3 כוסות מים
8 אחרי רתיחה מסדרים את ראשי הארטישוק באופן צפוף ככל הניתן, כשהמלית כלפי מעלה
9 מעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 30 דקות ללא המכסה
ארטישוק ממולא של אסתר לוי

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    2 תגובות

    • 2

      הארטישוק של א' לוי

      האם ניתן לוותר על הביצה שבבשר? רגישות. אולי2 כפות מים יכולים להוות תחליף

      האם ניתן לוותר על הביצה שבבשר? רגישות. אולי2 כפות מים יכולים להוות תחליף
      אלה says:
      • המתכון הסצפיצי הזה הוא עם ביצה

        המתכון הסצפיצי הזה הוא עם ביצה
        רועי says:
    • 1

      נדיר מתכון מעולה

       נדיר למדתי ממך המון

       נדיר למדתי ממך המון
      אילנה says:

    אולי יעניין אותך גם