פרויקט סבתא: ארטישוק ממולא של אסתר לוי
לא תמצאו מתכונים כאלה ברשת – בישול ביתי אותנטי כמו של סבתא והפעם מתכון לארטישוק ממולא בבשר טחון שתמיד רציתם ורציתן לדעת איך להכין של סבתא אסתר לוי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
למילוי:
1/2 קילו בשר טחון
תחתיות ארטישוק
1 בצל
1 ביצה
1 תפוח אדמה קטן
1/2 חבילת פטרוזיליה
3 כפות פירורי לחם
3 כפות שמן
1 כף אבקת מרק
1 כף מלח
1 כף ראס-אל-חנות
1 כף פלפל שחור גרוס
מעט קמח
לרוטב:
1/2 כוס משמן הטיגון של הארטישוקים
7 שיני שום קצוצות
10 גבעולי סלרי
1/2 צרור כוסברה
1 תפוח אדמה
1 בצל
מיץ מלימון שלם
מעט זעפרן (לא חובה)
2 כפות מרק עוף
1 כף מלח
1 כף פלפל שחור גרוס
1/2 כף כורכום
3 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
1 משרים תחתיות ארטישוק במים ומיץ לימון שלא ישחירו
2 במעבד מזון טוחנים לעיסה פטרוזיליה, תפו"א ובצל, סוחטים את הנוזלים ומערבבים עם שאר חומרי המילוי (חוץ מהקמח).
3 נותנים לעיסה לנוח כמה דקות ש"ייתפסו" הטעמים, ואז מוציאים את הארטישוקים מההשרייה והופכים אותם על נייר רב מגבת כדי שיתייבשו היטב
4 ממלאים בנדיבות את תחתיות הארטישוק ומהדקים טוב-טוב. מצפים כל אחד בקמח ומטגנים בשמן עמוק בשני הצדדים, כ- 5 דקות כל צד
5 משרים את מעט הזעפרן בכוס מים למשך דקה
6 להכנת הרוטב: בסיר שטוח מטגנים טיגון קצר את שיני השום הקצוצות בחצי כוס משמן הטיגון של תחתיות הארטישוק
7 מוסיפים את עלי הסלרי הקצוצים, כוסברה קצוצה, תבלינים, הזעפרן עם מי ההשרייה ועוד כ- 3 כוסות מים
8 אחרי רתיחה מסדרים את ראשי הארטישוק באופן צפוף ככל הניתן, כשהמלית כלפי מעלה
9 מעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 30 דקות ללא המכסה
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2022/03/09182429/%D7%90%D7%A1%D7%AA%D7%A8-%D7%9C%D7%95%D7%99-%D7%A7%D7%A8%D7%93%D7%99%D7%98-%D7%90%D7%99%D7%94-%D7%A1%D7%92%D7%9C-413727.jpg)