פרויקט סבתא: חצילונים ממולאים של ישראל בן יוסף
לא תמצאו מתכונים כאלה ברשת – בישול ביתי אותנטי כמו של סבתא והפעם מתכון של סבא ישראל לחצילונים ממולאים בבשר ורוטב עגבניות
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
12 חצילונים
½ ק״ג בשר טחון
1 בצל קצוץ דק
פחית וחצי של עגבניות מרוסקות
4 כפות פטרוזיליה
שמן זית לטיגון
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
1 כף אבקת מרק עוף
לרוטב:
4 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
1 פחית עגבניות תמר
2 כפות רכז עגבניות
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
מידות והמרות משקל בבישול
אופן הכנה
1 קולפים פסים לאורך החציל מסביב. צריכים להראות פסים מסביב
2 מטגנים מעט את החצילים במחבת עם שמן עד שהם מתחילים להתרכך. מוציאים ומקררים
3 לאחר שהתקררו חורצים לאורך כל חציל חריץ עמוק כך שאפשר יהיה להכניס מילוי בנדיבות. מרוקנים את החציל מבפנים ושומרים את התכולה
4 להכנת המילוי: מטגנים במעט שמן את הבצל, מוסיפים את העגבניות המרוסקות והבשר הטחון ומתבלים היטב. נותנים למילוי להתבשל עד שהבשר משחים לגמרי, כ- 10 דקות לפחות
5 להכנת הרוטב: מטגנים במעט שמן את הבצל, מוסיפים את העגבניות המרוסקות או עגבניות שרי משומרות קצוצות היטב. מוסיפים רכז ומתבלים. את תכולת החציל שרוקנו מוסיפים לרוטב ונותנים לו להתבשל כ- 10 דקות
6 להרכבת המנה: ממלאים כל חציל בתערובת הבשר ומניחים בתבנית. לאחר שמילאנו את כל התבנית יוצקים מעל את הרוטב
7 מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 30 דקות. להוציא את הרדיד לפני סיום להשחמה של התבנית
וואו נראה מעולה,וחבל על הזמן,אני כבר מחכה להכין מנה שכזאת 🙂
וואו נראה מעולה,וחבל על הזמן,אני כבר מחכה להכין מנה שכזאת :)
יפית says: