פרויקט סבתא: קובה סלק של מלי מזרחי

לא תמצאו מתכונים כאלה ברשת – בישול ביתי אותנטי כמו של סבתא והפעם קובה סלק! מלי מזרחי מגשימה לנו חלום עם מתכון מסורתי של קובה סלק ממולא בשר ומרק

מערכת
23.01.2022

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק קובה:
3 כוסות סולת
1.5 כוסות מים רותחים
3 כפות שמן
½ כפית מלח
½ כפית כמון
½ כפית פפריקה
למילוי בשרי:
½ ק״ג בשר
1 בצל גדול קצוץ לקוביות
3 כפות עגבניות מרוסקות
1 כפית בהרט
½ כפית מלח
למרק:
1 סלק
1 בצל גדול חתוך לפרוסות
2 גבעולי סלרי
1 פחית עגבניות מרוסקות
1 כף מלח
1 כף בהרט
¼ כפית קינמון
מיץ מ- ½ לימון
2 כוסות מים
1 כף סוכר גדושה
שמן לטיגון

מידות והמרות משקל בבישול

צילום: ענת פייזר
אופן הכנה
1 מערבבים את בצק הסולת עם המים והתבלינים ונותנים לו לנוח למשך 30 דקות לפחות
2 מכינים את המילוי: מטגנים את הבצל בסיר עם מעט שמן, מוסיפים את הבשר והעגבניות המרוסקות, מתבלים וממשיכים לבשל עד שהבשר משחים, כ- 10 דקות
3 נותנים לתערובת הבשר להתקרר
4 מכינים את המרק: מטגנים בצל בסיר עם מעט שמן, מוסיפים פרוסות סלק, גבעולי סלרי קצוצים, עגבניות מרוסקות ומתבלים היטב
5 מכינים את הקובות: יוצרים כדור מבצק הסולת, מכניסים את הבוהן ויוצרים גומחה, ממלאים מעט מתערובת הבשר וסוגרים היטב
6 מכניסים את הקובות למרק ונותנים להן להתבשל 40 דקות באש קטנה
צילום: ענת פייזר

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות