פרויקט סבתא: חצ׳פורי נוורוני של נזיקו (נרגיזה) שללאשווילי

לא תמצאו מתכונים כאלה ברשת – בישול ביתי אותנטי כמו של סבתא והפעם חצ'פורי שכל אחד יכול להכין בבית

מערכת
23.01.2022

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
½ ק״ג קמח
1 ביצה
½ כף סוכר
1 כפית מלח
¼ כוס שמן
2 כוסות מים
למילוי:
300 גרם גבינת חמד
300 גרם סולוגוני גיאורגית
2 ביצים

מידות והמרות משקל בבישול

צילום: ענת פייזר
אופן הכנה
1 מערבבים את חומרי הבצק ואחרי שמתגבש היטב נותנים לו לנוח להתפחה של 60 דקות לפחות
2 להכנת המילוי: מגרדים את הגבינה, מוסיפים שתי ביצים ומגבשים לכדורים קטנים
3 אחרי התפחה פותחים את הבצק לכדורים ומרדדים כל כדור בנפרד. מכסים על מנת שלא יתייבשו
4 לוקחים כדור בצק שכבר רודד ופותחים אותו היטב בעזרת הידיים כמה שניתן עד שהוא נהיה דקיק. מורחים עליו שמן ומתחילים לקפל לריבועים
5 מניחים על הבצק שקופל מספר פעמים כדור מתערובת הגבינות וסוגרים בצדדים בצורת משולשים
6 את המאפים מניחים על תבנית ומורחים מעט שמן מעל
7 אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות למשך כ- 30 דקות
צילום: ענת פייזר

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות