עוגת פרסבורגר פרג מרשימה

עוגת פרג מגולגלת מרשימה ומדהימה שאי אפשר להפסיק ליישר. בצק שמרים (ללא התפחה מסובכת) ועוגה עם ריחות שכל הבית ישתגע

זמן הכנה
30 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעתיים וחצי
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
1 ביצה + חלמון
60 מ"ל (1/4 כוס) חלב
90 גרם (3/4 כוס) אבקת סוכר
קליפת לימון מגוררת מ-1/2 לימון
300 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח
4 כוסות קמח
25 גרם (1/2 שקית או 1/2 קוביה) שמרים טריים
למלית פרג:
300 מ"ל (¼1 כוסות) חלב
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
50 גרם חמאה
קליפת לימון מגוררת מ-1/2 לימון
1 כף דבש
300 גרם (3 כוסות) פרג טחון טרי
1 חלבון
1/4 כוס אגוזים קצוצים דק
ביצה טרופה לציפוי
אופן הכנה
מכינים את הבצק:
1 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה ביצה, חלמון, חלב, אבקת סוכר, קליפת לימון, חמאה ומלח כ-2 דקות
2 מוסיפים קמח ושמרים ומערבבים כ-3 דקות נוספות במהירות בינונית עד שהבצק מתאחד למרקם חלק
3 מחלקים את הבצק לשניים, עוטפים כל חלק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות
מכינים את המלית:
1 מחממים חלב, סוכר, חמאה, קליפת לימון ודבש על להבה נמוכה-בינונית תוך כדי בחישה, עד שהסוכר והחמאה נמסים. מביאים לרתיחה ומסירים מהאש
2 מוסיפים פרג ואגוזים ומערבבים. מצננים כחצי שעה. מוסיפים חלבון מערבבים
מרכיבים את העוגה:
1 על משטח מקומח מרדדים את 2 חלקי הבצק למלבן בגודל 0.5 ס"מ בערך
2 מורחים את המלית על 75% מהמלבן, משאירים פס לאורך הבצק ללא מלית (על מנת שנוכל לסגור את העוגה היטב)
3 מגלגלים את הבצק מהחלק עם המלית עד הסוף, מורחים בביצה. חורצים חריצים בחלק העליון של הגליל במרווחים של 1 ס"מ
4 הגלילים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהחריצים כלפי מעלה ומתפיחים כחצי שעה
5 מחממים תנור ל-190 מעלות
6 מורחים שוב ביצה על הגלילים ומכניסים לתנור ל 20 דקות

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      מלית

      האם חצי כוס סוכר מספיקה עבור 3 כוסות פרג?
      פרג כידוע הוא מריר.
      מה דעתכם?.

      האם חצי כוס סוכר מספיקה עבור 3 כוסות פרג? פרג כידוע הוא מריר. מה דעתכם?.
      צבייה says:
      • אפשר להוסיף סוכר אם רוצים שהעוגה תהיה מתוקה יותר. המתכון מכוון לעוגה במתיקות מעודנת

        אפשר להוסיף סוכר אם רוצים שהעוגה תהיה מתוקה יותר. המתכון מכוון לעוגה במתיקות מעודנת
        adi says: