לביבות פראסה מדהימות

מתכון ללביבות פראסה כאלה שמחסלים לפני שהארוחה מתחילה. המתכון של שרית עטר כל-כך פשוט שכיף להכין אותו בבית ולנשנש

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דקות
כשרות
פרווה
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

2 פרסות
1 תפוח אדמה מגורר וסחוט מנוזלים
1 זוקיני מגורר וסחוט מנוזלים
3 ביצים
2 שני שום כתושות
כפית מלח
חצי כפית (אפשר יותר) פלפל שחור דק
כפית אורגנו יבש
כפית שטוחה פפריקה מתוקה
2 כפות קמח
2 כפות שיבולת שועל (קוואקר)
שמן לטיגון
אופן הכנה
1 את הפרסות (החלק הלבן והחלק הירוק הבהיר) חותכים לאורך ואז פורסים לפרוסות דקות.
2 שוטפים טוב ומניחים בסיר עם מים עד גובה הפרסה, מבשלים עד שהפרסה מתרככת כ10-15 דקות
3 מסננים מהמים ומניחים בקערה יחד עם הזוקיני ותפוח האדמה וסוחטים עם כפות ידיים את כל הירקות לניקוז כמה שיותר נזלים
4 מוסיפים ביצים, שום, מלח,פלפל שחור, אורגנו ופפריקה ואת הקמח ושיבולת השועל. מערבבים טוב
5 מחממים שמן במחבת נון סטיק, יוצרים מהתערובת לביבות ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה. בסיום הטיגון מניחים על רשת או על נייר סופג
6 מגישים עם שמנת חמוצה או מנשנשים ישר מהצלחת עד שהיא נגמרת…
אל תחכו לחגים! תכינו בבית לביבות פראסה ונשנשו חופשי. צילום: שרון ברקוביץ'

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    3 תגובות

    • 3

      כמות

       כמה לביבות מתקבלות?

       כמה לביבות מתקבלות?
      אני says:
      • תלוי בגודל הקציצות שאת עושה. בין 10 – 12

        תלוי בגודל הקציצות שאת עושה. בין 10 - 12
        רועי says:
    • 2

      לתת גירסא טבעונית וגםללא טיגון…תתקדמו! 😉

       

       
      סנדרה says:
    • 1

      חמותי הוסיפה בשר טחון לפרסה

       

       
      סבתא says:
      • תודה על המתכון, נראה נהדר אני משלבת בתערובת בשר טחון במקום הזוקיני ותפוח האדמה, יוצא נהדר

         

         
        יהודית says: