לביבות פראסה מדהימות
מתכון ללביבות פראסה כאלה שמחסלים לפני שהארוחה מתחילה. המתכון של שרית עטר כל-כך פשוט שכיף להכין אותו בבית ולנשנש
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דקות
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
2 פרסות
1 תפוח אדמה מגורר וסחוט מנוזלים
1 זוקיני מגורר וסחוט מנוזלים
3 ביצים
2 שני שום כתושות
כפית מלח
חצי כפית (אפשר יותר) פלפל שחור דק
כפית אורגנו יבש
כפית שטוחה פפריקה מתוקה
2 כפות קמח
2 כפות שיבולת שועל (קוואקר)
שמן לטיגון
אופן הכנה
1 את הפרסות (החלק הלבן והחלק הירוק הבהיר) חותכים לאורך ואז פורסים לפרוסות דקות.
2 שוטפים טוב ומניחים בסיר עם מים עד גובה הפרסה, מבשלים עד שהפרסה מתרככת כ10-15 דקות
3 מסננים מהמים ומניחים בקערה יחד עם הזוקיני ותפוח האדמה וסוחטים עם כפות ידיים את כל הירקות לניקוז כמה שיותר נזלים
4 מוסיפים ביצים, שום, מלח,פלפל שחור, אורגנו ופפריקה ואת הקמח ושיבולת השועל. מערבבים טוב
5 מחממים שמן במחבת נון סטיק, יוצרים מהתערובת לביבות ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה. בסיום הטיגון מניחים על רשת או על נייר סופג
6 מגישים עם שמנת חמוצה או מנשנשים ישר מהצלחת עד שהיא נגמרת…
כמות
כמה לביבות מתקבלות?
כמה לביבות מתקבלות?
אני says:
תלוי בגודל הקציצות שאת עושה. בין 10 – 12
תלוי בגודל הקציצות שאת עושה. בין 10 - 12
רועי says:
לתת גירסא טבעונית וגםללא טיגון…תתקדמו! 😉
סנדרה says:
חמותי הוסיפה בשר טחון לפרסה
סבתא says:
תודה על המתכון, נראה נהדר אני משלבת בתערובת בשר טחון במקום הזוקיני ותפוח האדמה, יוצא נהדר
יהודית says: