שטרודל תפוח (אדמה)
מתכון מנחם למעטפת פריכה של בצק פילו ובתוכה מלית פירה תפוחי אדמה, ארטישוק צלוי וגבינות כחולות
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
רכיבים ל – 2 רולדות:
8 עלי פילו (מופשרים לילה במקרר)
50 גרם חמאה מומסת להברשת העלים
4 תפוחי אדמה בקליפתם
100 גרם גבינת דנה בלו
100 גרם גבינת קומבוזולה
4 ארטישוקים צלויים וקצוצים
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל – 190 מעלות
2 אופים תפוחי אדמה כשעה עד לריכוך
3 מצננים, קולפים ומועכים לפירה
4 מוסיפים לפירה גבינות וארטישוקים צלויים ומערבבים
5 טועמים ומתבלים במעט מלח ופלפל
6 משמנים 4 עלי פילו בחמאה ומניחים זה על גבי זה באופן חופף
7 מניחים חצי מכמות המלית במרכז ערימת הפילו לאורכה ומגלגלים לרולדה
8 מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה. מכינים באותה צורה את הרולדה השניה
9 מברישים את הרולדות בחמאה
10 אופים 20 דקות או עד שהמאפים פריכים וזהובים
11 מגישים חם. אם מכינים מראש, מחממים תנור ל – 200 מעלות ומחממים את השטרודל 10 דקות