פשטידת ירקות וגבינות מעולה
מתכון לפשטידה קלה להכנה עם תפוחי אדמה, גזר, בצל וגבינות
זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
3 ביצים (M)
1 מיכל יוגורט
1 כוס שמן
1 בצל
1 גזר מגורר
3 תפוחי אדמה בינוניים
80 גרם גבינת פטה
קורט פטרוזיליה ושמיר
1 כפית פפריקה
1 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
1 שקית אבקת אפייה
2 כוסות קמח
לפיזור מלמעלה: חופן שומשום וקצח
אופן הכנה
לתבנית 26
1 מחממים תנור ל 180
2 חותכים את תפוחי האדמה והבצל לקוביות קטנות
3 קוצצים דק את הפטרוזיליה והשמיר
4 מניחים בקערה ביצים, יוגורט ושמן וטורפים היטב
5 מוסיפים תפוחי אדמה, בצל, גזר, שמיר, פטרוזיליה, גבינה, מלח ותבלינים ומערבבים
6 לבסוף מוסיפים קמח ואבקת אפייה, מערבבים היטב להטמעה בתערוכת
7 משמנים תבנית ויוצקים אליה את התערובת, מפזרים מלמעלה שומשום וקצח (לא חובה)
8 מכניסים לתנור ל45 דקות (עד להשחמה יפה מלמעלה)
9 מצננים ומגישים