בורקס תפוחי אדמה מושלם
מתכון לבורקס מבצק פילאס במילוי תפוחי אדמה שאי אפשר להפסיק לאכול

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל


מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
ל-25 בורקסים
600 ג׳ בצק פילאס מופשר ללילה במקרר
5 תפוחי אדמה (תלוי בגודל)
1 בצל
3/4 כפית מלח
רבע כפית פלפל
3 כפות שמן זית
לציפוי:
ביצה טרופה עם כף מים
שומשום
אופן הכנה
1 מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח עד לריכוך (כ-20 דקות אם חותכים אותם).
2 מטגנים בצל עד להזהבה
3 מועכים לפירה ומערבבים עם בצל מטוגן, מלח, פלפל ושמן זית.
4 מחממים תנור ל 180 מעלות
5 פורסים את הבצק, ועם גלגלת פיצה וחותכים לאורך ומחלקים את הבצק ל3
6 שמים בקצה הבצק קצת מהפירה, מגלגלים וחותכים את הבצק בסיום הגלגול.
7 חוזרים על הפעולה ומכינים את כל הבורקסים
8 מורחים בביצה טרופה, מפזרים שומשום ומכניסים לתנור ל 20-25 דקות
לעמוד האינסטגרם של נועה