טורט פרג יפהפה של מירי מתוקה ארזי

לכבוד חג הפרג מירי ואמא מכינות טורט פרג טעים ומדהים ביופיו שאתם חייבים להכין, מתוך התוכנית "פשוט לאפות"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לקצפת לוטוס
500 מ”ל שמנת מתוקה (2 מכלים)
100 גרם ממרח לוטוס
לטורט פרג
8 ביצים
300 גרם סוכר (1+1/2 כוס)
130 גרם חמאה מומסת
קליפה מגוררת מ-1 לימון
2 תפוחי עץ ירוקים (גרנד אלכסנדר), קלופים
100 גרם פרג טחון
100 גרם פרג שלם
60 גרם קמח תופח (6 כפות)
להרכבה
סלסילת תותים, שטופים ומיובשים
אופן הכנה
הקצפת
1 ממיסים במיקרו את השמנת וממרח הלוטוס, מערבבים היטב ומעבירים לקירור במשך שעתיים לפחות.
הטורט
1 מגררים תפוחים על פומפייה עבה ומניחים על מסננת להגרת הנוזלים.
2 מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים במהירות גבוהה, עד שבועות קטנות מתחילות להופיע. תוך כדי הקצפה, מוסיפים 1 כוס סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב.
3 בקערה שניה טורפים היטב את החלמונים עם יתרת הסוכר והחמאה המומסת.
4 בקערה שלישית מערבבים את המצרכים היבשים – 2 סוגי הפרג והקמח.
5 בתנועות קיפול ידניות ולסירוגין, מוסיפים לקצף את תערובת המצרכים היבשים ותערובת החלמונים.
6 לסיום סוחטים את התפוחים בין כפות הידיים ומוסיפים אותם ואת גרידת הלימון. מערבבים עד שהבלילה אחידה.
7 משמנים תבנית קפיץ בקוטר 26 – 23 ס”מ במעט ספריי חמאה.
8 יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה ואופים במשך כשעה ו – 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, אם משתמשים בתבנית 23 (אם משתמשים בתבנית שטוחה/גדולה יותר, אופים כ – 50 דקות). כדאי לבדוק אחרי 45 דקות. הטורט מוכן כשהוא קפיצי למגע. כדאי גם להחדיר קיסם ולבדוק אם הוא יבש.
9 מצננים היטב, לפחות שעתיים לפני ההרכבה.
הרכבה
1 חותכים את התותים לקוביות קטנות. חוצים את הטורט לרוחב.
2 מניחים את חלקו העליון כבסיס על גלגל וכשהצד האפוי כלפי מעלה. מזליפים קצפת לוטוס (משאירים קצפת לציפוי הצד).
3 מפזרים קוביות תותים על הקצפת ומכסים בחלק הנותר של הטורט.
4 מצפים את שולי העוגה (ניתן גם להשאיר את חלקה העליון ללא ציפוי) ומגישים.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות