סופגניות פולניות – פונצ'קי מדהימות
מתכון לסופגניות פולניות – פונצ'קי, סופגניות מדהימות מהמטבח הפולני סופגניות אפויות, קלות להכנה, רכות וטעימות
זמן הכנה
40 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
2 ביצים L
1/2 כוס חלב פושר
2 כפות חמאה מומסת
2 כפות סוכר
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
1 כפית שמרים יבשים
2 כוסות קמח לבן
למילוי
ריבת אוכמניות
ריבת תותים
ריבת פטל
אופן הכנה
לבצק
1 מערבבים בקערה ביצים, חלב, חמאה, סוכר, מלח ותמצית וניל. מוסיפים את השמרים ומערבבים היטב
2 מוסיפים קמח לקערת מיקסר עם וו לישה ושופכים פנימה את תערובת החלב והביצים
3 מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה
4 מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ולשים מספר דקות
5 מניחים את הבצק בקערה משומנת, מניחים להתפחה כשעתיים
6 מניחים את הבצק על גבי משטח מקומח, מרדדים וקורצים עיגולים
7 מניחים את הסופגניות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים לתפוח שוב במשך 30 דקות, עד להכפלת הנפח.
8 מחממים תנור 180 מעלות, אופים במשך 7-9 דקות
9 מוציאים מהתנור ומניחים לסופגניות להתקרר
10 בעזרת שקית זילוף עם פיה צרה ממלאים את הסופגניות במילוי ריבה (טעם לבחירתכם)
11 מפזרים אבקת סוכר מעל ומגישים