פולנטה בקר ופטריות של יהודה עמר – כמו במסעדה
מתכון של יהודה עמר לארוחת גורמה של פולנטה אוורירית עם רצועות בקר ופטריות מוקפצות שאפשר להכין בבית ולהרגיש כמו במסעדה.
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
600 גרם רצועות פילה בקר
לפולנטה:
1 שקית גרגירי תירס קפוא
1 כוס חלב סויה
2 ליטר מים
3 שיני שום שהורתחו וסוננו פעמיים
לדוקסל פטריות:
חבילת פטריות שמפיניון חתוכות קוביות
חבילת פטריות פורטובלו חתוכות קוביות
טימין
מעט שמן קנולה
בלסמי מצומצם
מעט מלח ופלפל שחור
מעט שמן כמהין
אופן הכנה
1 מחממים מים בסיר, מוסיפים את גרגירי התירס, חלב הסויה והשום ומבשלים כ – 20 דקות עם מכסה
2 חותכים את הפטריות לקוביות בגודל בינוני
3 מחממים מחבת, ומניחים בה את הפטריות
4 מוסיפים טימין טרי קצוץ, שמן קנולה, מלח, פלפל שחור ובלסמי, מבלשים מעט ומורידים מהאש
5 כעבור 20 דקות של בישול הפולנטה, מורידים את הסיר מהכיריים, מוציאים מעט מהמים ומתחילים לטחון את הפולנטה בזרת בלנדר מוט, מוסיפים מים ממי הבישול לפי הצורך
6 שמים את רצועות הבקר בקערה, משמנים מעט בעזרת שמן קנולה, מלח, פלפל שחור ומערבבים היטב
7 צורבים על מחבת את הפילה על פי מידת העשיה הרצויה
8 מרכיבים את המנה: לוקחים צלחת עמוקה, מוזגים מהפולנטה בעזרת מצקת, מעליה מניחים פטריות ונתחי בשר, מעטרים במעט טימין ומעט שמן כמהין