עוגת שזיפים הפוכה של מרתה סטיוארט

עוגת שזיפים זו העוגה הנוסטלגית המושלמת- אבל זאת עוגת שזיפים משודרגת במיוחד שאתם פשוט חייבים לנסות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

0.75 כוס חמאה רכה, לא מלוחה
0.75 כוס סוכר חום בהיר
שזיפים (תלוי בגודל), חצויים לשניים ומגולענים
1 כוס סוכר לבן
2 ביצים בגודל L, מופרדות ובטמפ’ החדר
1 כפית תמצית וניל
0.75 כוס קמח לבן
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית מלח
1 כפית מלח גס
0.5 כוס ריוויון בטמפ’ החדר
עוגת שזיפים הפוכה
צילום: יח"צ עוגת שזיפים הפוכה

אופן הכנה

אופן הכנה
1 מחממים תנור ל 175 מעלות. ממיסים על אש קטנה 4 כפות חמאה וסוכר חום במחבת ברזל (או מחבת אחרת מתאימה לתנור) בקוטר 26 ס”מ. בעזרת מזלג, מערבבים את החמאה והסוכר עד לקבלת מרקם חלק. מסירים מהאש
2 מניחים את השזיפים החצויים על קרש חיתוך עם החלק החצוי כלפי מטה. פורסים את השזיפים לפרוסות בעובי של כחצי ס”מ. מסדרים את הפרוסות במחבת בצורה מעגלית, כמניפה כאשר כל פרוסה עולה מעט על השנייה
3 בקערת מיקסר מערבבים בעזרת וו גיטרה, במהירות בינונית עד גבוהה את החמאה שנשארה והסוכר הלבן עד שהתערובת בהירה, תפוחה ואוורירית
4 בקערה קטנה נפרדת, טורפים את החלמונים והוניל. מוסיפים את החלמונים לתערובת החמאה
5 בקערה קטנה נוספת, מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והמלח
6 מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה ומוסיפים את תערובת הקמח לסירוגין. בין לבין, מוסיפים גם את הרוויון. מסיימים עם תערובת הקמח וממשיכים לערבל עד שהתערובת אחידה
7 מעבירים את התערובת לקערה גדולה ומניחים בצד
8 בצלחת מיקסר נקייה מקציפים כ-2 דקות את החלבונים בעזרת מקצף במהירות בינונית עד גבוהה עד שנוצר קצף לבן מבריק השומר על צורתו ואינו קורס
9 מקפלים לתוך התערובת שליש מהקצף . מקפלים בעדינות את שאר החלבונים עד שהם נעלמים בתערובת. מוזגים את התערובת מעל השזיפים ומשטחים באופן שווה בעזרת סכין מריחה
10 אופים 50 דקות עד שעה, עד שהחלק העליון משחים. נועצים קיסם במרכז העוגה ומוודאים שהוא יוצא נקי או עם פירורים לחם
11 מוציאים את המחבת ומניחים על תבנית רשת. משאירים להצטננות למשך 20 דקות. הופכים את העוגה על צלחת הגשה ומצננים לחלוטין לפני ההגשה

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: