עוגת שזיפים עם קראמבל קלה להכנה

מתכון לעוגה בחושה עם שזיפים, המתיקות-חמיצות של השזיף מאזנת את המתיקות של העוגה, והקראמבל מלמעלה נותן אקסטרה טעם חמאתי

מערכת
12.08.2023
1 דירוגים
1 תגובות
זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה ורבע
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לתבנית 24
1 כוס סוכר
250 גר' חמאה
ביצה 1
1 שקית סוכר וניל
1 שקית אבקת אפיה
3-4 כוסות קמח (כ-500 גרם קמח)
500 גר' שזיפים פרוסים
1 כף סוכר לשזיפים
לקראמבל:
חצי כוס קמח
50 גרם שקדים פרוסים דק
אבקת סוכר
אופן הכנה
מתחילים עם הבצק:
1 מחממים תנור ל 180 מעלות
2 מערבבים את כל חומרי הבצק בקערה, מערבבים ולשים עד לקבלת בצק
3 מגלענים ופורסים את השזיפים ל4 כל שזיף
4 מחלקים את הבצק ל3, מניחים חלק אחד בצד, את שני החלקים האחרים לשים לכדור בצק, משמנים תבנית עם נייר אפייה ומסדרים את הבצק בתחתית התבנית. מהדקים היטב
5 מניחים את השזיפים הפרוסים באופן מסודר על הבצק, מפזרים סוכר מעליהם
6 את שליש הבצק הנותר, מערבבים חצי כוס קמח, לשים ובעזרת הידיים יוצרים פירורי בצק
7 מפזרים את פירורי הבצק מעל השזיפים, מפזרים את השקדים הפרוסים ומכניסים לתנור ל 50 דקות
8 לפינ ההגשה בוזקים אבקת סוכר ומגישים

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות