פיצה עם רוטב עגבניות מהיר

פיצה עם רוטב עגבניות מהיר, טבעות זיתים, מוצרלה פרסקה ובזיליקום

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

המרכיבים לבצק:
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רב תכליתי
1 כפית מלח
3/4 כוס (180 גרם) מים קרים
3/4 כפית שמרים יבשים
1 כפית שמן זית
המרכיבים לרוטב:
1 פחית (400 גרם) פולפה עגבניות ליקופן טבעית יכין
1 שן שום קלופה, מעוכה
1 כפית מלח
6 עלי בזיליקום קצוצים
1 כף שמן זית
תוספות:
200 גרם מוצרלה פרסקה, בצועה לחתיכות בינוניות
1 פחית (200 גרם) טבעות זיתים ירוקים יכין, מסוננת
עלי בזיליקום טריים
אופן הכנה
1 מכניסים קמח ומלח לקערת מיקסר מצויד בוו לישה ומערבבים דקה במהירות בינונית. מערבבים בקערה קטנה מים, שמרים ושמן זית, מוסיפים לקערת המיקסר ולשים 5 דקות במהירות נמוכה. מניחים למשך 15 דקות ולאחר המנוחה לשים 6 דקות נוספות במהירות בינונית
2 מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות, מחלקים אותו לשני חצאים שווים, צרים מהבצק כדורים ומניחים כל כדור בקערה או תבנית מקומחת, מפזרים עוד מעט קמח מעל הכדורים, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה במקום חמים למשך 3-4 שעות עד שהבצק מכפיל את נפחו, או למשך 24 שעות במקרר. במידה ומתפיחים במקרר, מוציאים ממנו את הבצק כשעה לפני המשך העבודה
3 מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב, מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד השימוש. לפני השימוש נפטרים משן השום המעוכה
4 מחממים תנור לטמפרטורה של 220 מעלות
5 מעבירים כדור בצק למשטח עבודה מקומח קלות, מרדדים בעזרת קצות האצבעות לעיגול בקוטר 25 ס"מ בעובי 2-3 מ"מ עם שוליים עבים ומניחים אותו על מרדה (כף פיצה) מקומח קלות
6 מורחים את פני הבצק בחצי מכמות רוטב העגבניות, משאירים את השוליים נקיים מרוטב, ומפזרים מעל חצי מכמות קרעי גבינת המוצרלה וטבעות זיתים. מעבירים את הפיצה לאפייה בתנור למשך 5 דקות, או עד שהבצק אפוי ושחום והגבינה מבעבעת. מוציאים את הפיצה מהתנור, מפזרים מעל כמה עלי בזיליקום טריים, מזלפים מעט שמן זית ומגישים חם. חוזרים על הפעולה עם כדור הבצק השני

בשיתוף יכין

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות