לא רק קבב ואנטריקוט: כך תכינו את הפיצה המושלמת על הגריל

אם גם אתם ויתרתם על הכנת פיצה ביתית בתנור כי טעמה לעולם לא יתקרב לדבר האמיתי, הנה לכם פתרון שיביא אתכם לשם: הכנת פיצה בגריל גז. מילה שלנו – התוצאה לא פחות ממושלמת

בשיתוף עם אמישראגז

האסוציאציה הראשונה שעולה לכולנו בראש בהישמע צמד המילים "על האש" ("הם עושים פה על האשששש") הוא נתח בשר עסיסי וטעים. אולם, אם בא לכם קצת לגוון, יש עוד מנה מאוד מפתיעה שתוכלו להכין על גריל הגז הביתי שלכם: פיצה. חלקכם ודאי חושב לעצמו עכשיו "למה שמישהו ירצה להכין פיצה על הגריל?". ובכן, יש כמה סיבות מאוד טובות לכך – וזה לא רק הצורך בגיוון.

פיצה על הגריל משנה את חוקי המשחק: היא מחקה היטב את טעמה של הפיצה הנעשית בטאבון. בין אם משתמשים בגריל פחמים או בגריל גז, העשן העולה מהגריל מעניק לפיצה טעם נהדר שאי אפשר להשיגו בהכנה בתנור רגיל. ההכנה היא גם מאוד פשוטה: בצק הפיצה אינו נופל דרך רשתות הגריל כפי שנהוג לחשוב. בהנחה שחיממתם היטב את הגריל מבעוד מועד, הבצק יוצר קרום מושחם קלות שמאפשר לו לעמוד יציב על הרשת. עכשיו כשהשתכנעתם, בואו נכין לנו פיצה.

גריל גז של Broil King (אמישראגז)

דגשים להכנת פיצה על הגריל
1. בצק: הכינו את בצק הפיצה שלכם מראש. קחו מנה כפולה של בצק, הניחו לו לתפוח וחלקו אותו לשניים. עטפו בניילון והכניסו למקפיא. אם הזמנתם חברים לערב, הוציאו את הבצק מהמקפיא בבוקר והכניסו למקרר. כשתחזרו הביתה מהעבודה, הוציאו את הבצק מהמקרר ושימו על השיש כדי שימשיך להפשיר לו בזמן שאתם מחממים את הגריל.
2. תוספות: כל תוספת שאתם בדרך כלל שמים על פיצה שנאפת בתנור – אתם יכולים לשים על פיצה בגריל, אולם מאחר שזמן הצלייה נא בין 2 ל-3 דקות בלבד מרגע הוספת התוספות, רבות מהן ישארו גולמיות כשהפיצה תהיה מוכנה. כשמדובר בירקות, אם לא מפריע לכם שהם לא יצאו קריספיים מספיק אז אין שום בעיה עם זה –  אך אם הקריספיות חשובה לכם ,מומלץ לשים אותן על האש לפני ששמים אותן על הפיצה. עבור תוספות בשריות זו כבר בעיה: כל בשר שתשימו על גבי הפיצה הנעשית על הגריל חייב להיות מבושל מראש. רק אל תגזימו בתוספות כדי שהפיצה לא תצא כבדה וספוגית מדי.
איך מכינים?
קבלו מתכון להכנת פיצה על הגריל ב-20 דקות הכנה. המתכון הבא מיועד להכנת 2 פיצות ול-4 עד 6 מנות.

מצרכים

בצק פיצה

שמן זית

קמח רגיל או קמח תירס כתוספת לנייר האפייה

תוספות אופציונליות לפיצה: רוטב עגבניות, עשבי תיבול, גבינה (מומלץ מוצרלה), בצל (פרוס דק), עגבניות, פטריות ופפרוני.

אופן ההכנה

1. מדליקים את הגריל בחום ישיר וגבוה. מכינים קערה קטנה עם שמן זית לשימון משטחי הגריל ולהברשת בצק הפיצה. פורסים את התוספות כך שיהיו מוכנות לעלות על הפיצה ברגע המתאים.

2. מותחים ומעצבים את בצק הפיצה. יש לעצב את בצק הפיצה על ידי רידודו בידיים על משטח מקומח מעט. השתמשו באצבעותיכם כדי למתוח את הבצק. לאחר מכן תנו לו לנוח 5 דקות ומיתחו שוב את השוליים בעזרת האצבעות עד לקבלת צורה עגולה ויפה בקוטר של כ-30 ס"מ.

3. צולים צד אחד של בצק הפיצה: לאחר שהגריל חם, יש לשמן את הרשתות בשמן זית. לאחר מכן יש להניח את בצק הפיצה העגול על משטח המכוסה בנייר אפייה ומקומח קלות. תנו לבצק להחליק מנייר האפייה אל רשתות הגריל החמות. סגרו את מכסה הגריל וצלו מצד אחד למשך 2 דקות.

4. בתום 2 הדקות, פותחים את הגריל ובודקים האם תחתית הבצק השחימה. אם הבצק השחים רק בחלקו הימני או השמאלי, השתמשו במרית או במקלחיים כדי לסובב את הבצק ב-90 מעלות ולצלות למשך דקה נוספת. אם בסופה הוא גם אינו משחים, סגרו שוב את הגריל ותנו לו דקה נוספת – וכך הלאה. תהליך ההשחמה עשוי לקחת רק מספר דקות אם הגריל חומם היטב מבעוד מועד. חלקו העליון של בצק הפיצה יתחיל לבעבע עם הופעת כיסי אוויר. 5. לאחר שבצק הפיצה משחים קלות מצד אחד, משתמשים במגש הגשה לפיצה כדי להוציאו מהגריל ובמרית כדי להפוך את הבצק כך שהצד שהיה על הגריל יהיה כלפי מעלה. שומרים על הגריל מכוסה כך שהחום יישמר לצלייה החוזרת.

מגש הגשה לפיצה (אמישראגז)

6. מורחים בשמן זית ומוסיפים את תוספות: מרחו שמן זית על הצד הצלוי וכסו אותו ברוטב עגבניות – כשמצקת אחת של רוטב בהחלט מספיקה לפיצה אחת. לא מומלץ יותר מזה כדי שלא תצא לכם פיצה רטובה. מפזרים על התוספות ומסיימים בגבינת מוצרלה. זכרו לא להגזים עם התוספות, אחרת הפיצה שלכם תצא כבדה וספוגית. 7. מחליקים את הפיצה המכוסה בחזרה אל הגריל. בגריל גז מומלץ להנמיך מעט את עוצמת הלהבה. סוגרים את המכסה וממתינים בין 2 ל-3 דקות, או עד שהתחתית מתחילה להשחים והגבינה מבעבעת. את הפיצה המוכנה מוציאים מהגריל בעזרת מרית על קרש חיתוך או כל משטח שטוח אחר, כשההמלצה שלנו היא להיעזר במגש הגשה לפיצה שעלותו רק 108 שקלים באתר אמישראגז. תוכלו גם להקל על ההכנה ולהשתמש בסט להכנת פיצה קומפלט מבית ברויל קינג הקנדית, הכולל אבן פיצה, מגש נירוסטה ומרית עץ. סט כזה תוכלו למצוא במחיר מבצע של 315 שקלים באתר אמישראגז.

מגש פיצה קומפלט (אמישראגז)


8. נותנים לפיצה לנוח מספר דקות לפני שחותכים אותה לפרוסות בעזרת סכין לפיצה (סכין איכותית תעלה לכם רק 58 שקלים באתר אמישראגז). פורסים ומגישים לשולחן.


בתיאבון!


    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות