מתכון להכנת פיצה עשירה בטעמים, חמימה ונוטפת גבינה כמו שכולם אוהבים

פיצה קלה להכנה טעימה ומדויקת של הקונדטורית ליאור משיח "ליאורוש"

זמן הכנה
דרגת קושי
זמן הכנה כולל
כשרות
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

להכנת בצק הפיצה
240 מ"ל מים (1 כוס)
7 גר' שמרים יבשים (1 כפית)
30 גר' סוכר (2 כפות)
400 גר' קמח לחם / קמח פיצה ( ¾2 כוסות + כף וחצי)
14 גר' מלח דק (2 כפיות)
60 גר' שמן זית (שליש כוס)
קמח תירס או סמולינה גסה לפתיחת הבצק
להכנת הרוטב והתוספות
רוטב עגבניות – אפשר קנוי (גם מטבוחה או רסק עובד)
מוצרלה מגוררת / פרוסה / כדורים
פרמזן מגוררת ו/ או כל גבינה צהובה שאוהבים
זיתים, תירס, עשבי תיבול ותוספות שאוהבים על פיצה
אופן הכנה
1 במיקסר עם וו לישה, או בקערת ערבוב עם הידיים, לשים את כל החומרים לבצק פרט לשמן הזית
2 לשים כ-7-10 דקות עד לקבלת בצק חזק, חלק ואלסטי שפיתח רשת גלוטן חזקה
3 בשלב הזה, מוסיפים את שמן הזית וממשיכים ללוש עד שזה נטמע לחלוטין בבצק – זה יכול לקחת עוד 10 דקות בכיף, אז תהיו סבלניים
4 מעבירים את הבצק המוכן לקערה משומנת קלות ומכסים לתפיחה של 30 דקות בטמפ' החדר
5 לאחר 30 דקות, מחלקים את הבצק ל-2 חתיכות שוות ויוצרים מכל חתיכה כדור. מניחים את הכדורים על משטח העבודה ומכסים בניילון נצמד, למנוחה של 15 דקות
6 בזמן הזה מחממים תנור או טאבון – תנור, על הטמפ' הכי גבוהה, בין 250-300 מעלות, אם יש אבן פיצה או אבן שמוט שמים בתנור, ואם לא, מניחים בתוכו תבנית הפוכה
7 לאחר 15 דקות, מקמחים את משטח העבודה בקצת קמח תירס או סמולינה גס ופותחים את הבצק בעזרת מערוך לעיגול. אם אופים בטאבון, מקמחים בסמולינה את המרדה ומעבירים את הבצק אליו להמשך הכנה. אם בתנור, מניחים על מגש הפוך עם נייר אפייה אותו מעבירים לתנור לאפייה
8 מפזרים על הבצק איזה רוטב ותוספות שאוהבים ואופים עד שהפיצה מוכנה
9 בתיאבון!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות