פיצה לבנה (פיצה ביאנקה)

תאמינו או לא אבל מסתובבים בינינו אנשים שלא אוהבים רוטב עגבניות בפיצה שלהם. בדיוק בשבילם המתכון הזה לפיצה ביאנקה, רוטב שמנת עם ארטישוק ובזיליקום

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעתיים וחצי
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
2 כוסות קמח חיטה רגיל
1 כפית שמרים יבשים
1/2 כפית סוכר
3/4 כפית מלח
3 כפות שמן זית
3/4 כוס מים פושרים
לרוטב לבן:
2 מיכלים שמנת מתוקה 38% (500 מ”ל)
קורט אגוז מוסקט טחון
פלפל שחור גרוס
קורט מלח
150 גרם גבינת פרמזן מגוררת
150 גרם מוצרלה מגוררת
3 יחידות ארטישוק משומר פרוס (לא חובה, אפשר גם פטריות)
בזיליקום
אופן הכנה
הבצק:
1 מערבבים במיקסר וו גיטרה: קמח, שמרים יבשים וסוכר.
2 מוסיפים שמן מלח ובהדרגה גם את המים עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
3 יוצרים מהבצק כדור ומניחים בקערה מכוסה להתפחה של שעתיים (לפחות).
4 לאחר ההתפחה לשים מעט ידנית את הבצק ומרדדים לצורה עגולה על נייר אפיה מקומח.
5 מומלץ – לחורר את הבצק עם מזלג.
הכנת הרוטב:
1 בסיר קטן מערבבים את מרכיבי הרוטב- שמנת ותבלינים, מבשלים על אש נמוכה בינונית כ 25 דקות, תוך כדי ערבוב עד שהשמנת מצטמצמת ומסמיכה. מניחים בצד להתצטננות
מרכיבים את הפיצה:
1 מחממים תנור ל 190 מעלות ומניחים תבנית הפוכה בתוכו שתתחמם
2 מורחים על הבצק את הרוטב בנדיבות ומפזרים גבינות ופרוסות ארטישוק על גבי הפיצה
3 מניחים את הפיצה על גבי התבנית ההפוכה בתנור (בחלק התחתון של התנור) ל 10 דקות
4 מוציאים מהתנור, מפזרים בזיליקום, מחכים 5 דקות שהפיצה מעט תצטנן וזוללים

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות