פיצה לבנה (פיצה ביאנקה)
תאמינו או לא אבל מסתובבים בינינו אנשים שלא אוהבים רוטב עגבניות בפיצה שלהם. בדיוק בשבילם המתכון הזה לפיצה ביאנקה, רוטב שמנת עם ארטישוק ובזיליקום
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2022/07/18150833/AdobeStock_436959287.jpg)
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעתיים וחצי
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק:
2 כוסות קמח חיטה רגיל
1 כפית שמרים יבשים
1/2 כפית סוכר
3/4 כפית מלח
3 כפות שמן זית
3/4 כוס מים פושרים
לרוטב לבן:
2 מיכלים שמנת מתוקה 38% (500 מ”ל)
קורט אגוז מוסקט טחון
פלפל שחור גרוס
קורט מלח
150 גרם גבינת פרמזן מגוררת
150 גרם מוצרלה מגוררת
3 יחידות ארטישוק משומר פרוס (לא חובה, אפשר גם פטריות)
בזיליקום
אופן הכנה
הבצק:
1 מערבבים במיקסר וו גיטרה: קמח, שמרים יבשים וסוכר.
2 מוסיפים שמן מלח ובהדרגה גם את המים עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
3 יוצרים מהבצק כדור ומניחים בקערה מכוסה להתפחה של שעתיים (לפחות).
4 לאחר ההתפחה לשים מעט ידנית את הבצק ומרדדים לצורה עגולה על נייר אפיה מקומח.
5 מומלץ – לחורר את הבצק עם מזלג.
הכנת הרוטב:
1 בסיר קטן מערבבים את מרכיבי הרוטב- שמנת ותבלינים, מבשלים על אש נמוכה בינונית כ 25 דקות, תוך כדי ערבוב עד שהשמנת מצטמצמת ומסמיכה. מניחים בצד להתצטננות
מרכיבים את הפיצה:
1 מחממים תנור ל 190 מעלות ומניחים תבנית הפוכה בתוכו שתתחמם
2 מורחים על הבצק את הרוטב בנדיבות ומפזרים גבינות ופרוסות ארטישוק על גבי הפיצה
3 מניחים את הפיצה על גבי התבנית ההפוכה בתנור (בחלק התחתון של התנור) ל 10 דקות
4 מוציאים מהתנור, מפזרים בזיליקום, מחכים 5 דקות שהפיצה מעט תצטנן וזוללים