מנאקיש בצק (פיתות זעתר) של נוף עתאמנה

מתכון למנאקיש בצק, או בשמן היותר עממי – פיתות זעתר, מוגשות לצד זיתים, לאבנה, מלפפונים ועגבניות. מנה מזרח תיכונית קלאסית וטעימה לאללה

זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דקות
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

שלב 1:
כוס קמח
כף שמרים יבשים
כף סוכר
כוס מים פושרים
שלב 2:
כוס וחצי קמח
כפית מלח
4 כפות שמן זית
למריחה:
חצי כוס תערובת זעתר מוכנה
חצי כוס שמן זית
אופן הכנה
1 מערבבים בקערת מיקסר את חומרי השלב הראשון של הבצק ומניחים בצד למשך 10 דקות.
2 בתום הזמן מוסיפים את חומרי השלב השני ולשים כשתי דקות.
3 מחלקים את הבצק ל-6 כדורים או ליותר לפי הגודל שרוצים. מרדדים כל כדור לפיתה בעובי כחצי ס"מ ומחוררים אותה בעזרת מזלג.
4 מניחים את הפיתות על תבנית התנור. מערבבים את שמן הזית יחד עם הזעתר ומורחים כף או יותר מהתערובת על כל פיתה.
5 מכניסים מיד לתנור שחומם מראש ל250 מעלות לאפיה במשך כשבע דקות או עד שהמאפה זהוב ותפוח.
6 מגישים לצד זיתים, לאבנה, מלפפונים ועגבניות.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות