פיתות ביתיות ללא גלוטן

אם אין לחם תאכלו פיתות. תמי בן דוד עם הגרסה הקלה, המהירה והמושלמת ללא גלוטן. בצק השמרים הבסיסי הזה מתאים גם לטאבון, לסאג’ או לסיר גריל

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

המרכיבים ל- 16 פיתות מיני:
25 גרם שמרים טריים (או 1 כף שטוחה שמרים יבשים)
500 גרם תגמיש [נוסחה משופרת]
1 כף גדושה (25 גרם) דבש
360 מ”ל (½1 כוסות) מי ברז
2 כפות (25 גרם) שמן זית
1 כפית שטוחה (5 גרם) מלח
אופן הכנה
1 בקערת מיקסר מצויד בוו לישה מערבבים את הקמח עם השמרים, מוסיפים את המלח ומערבבים
2 יוצרים גומה במרכז ויוצקים אליה את הדבש, המים והשמן (אפשר לערבב אותם לפני)
3 לשים במהירות איטית (2-3) משך 5 דקות
4 מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קל, מגלגלים ויוצרים כדור חלק, מכסים במגבת ומשהים למנוחה 10 דקות
5 מרדדים את הכדור לעלה בעובי חצי ס”מ
6 קורצים עיגולים עם רינג בקוטר 10 ס”מ
7 מסדרים את עיגולי הבצק במגש מרופד נייר אפייה. משהים לתפיחה קצרה של 10-15 דקות (משתנה בהתאם לטמפרטורת החדר)
8 בינתיים מחממים תנור לחום הכי גבוה ומניחים בשליש אחד לפני אחרון (קרוב למרכז) תבנית הפוכה
9 כשהתנור הגיע לחום המקסימלי, מעבירים את הפיתות ישירות למשטח החם. נא לעשות זאת בזהירות כדי לא להיכוות
10 אופים משך 6-7 דקות עד שהפיתות מזהיבות ומתנפחות
11 מוציאים מהתנור ומעבירים לתבנית/מגש מרופד מגבת מטבח דקה ומכסים לצינון והתרככות הקרום
12 ממלאים את הפיתה בכל טוב ואוכלים!
טיפים:
1 להעברת הבצק, מהקערה למשטח העבודה, בנוחות ובקלות – מומלץ להשתמש בקלף אפייה מפלסטיק
2 לקימוח משטח העבודה מומלץ להשתמש בתמי רב תכליתי
3 בסעיף 6, למי שברשותו משטח פאסט אנד קראסט או דף אפייה מטפלון, מומלץ להניח על התבנית ההפוכה
the Turkey Shawarma in pita bread

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות