פיתות כוסמין להכנה בבית בקלות

מתכון לפיתה כוסמין ב-10 דקות עבודה ולהכנה בקלות בבית – פיתה ללא גלוטן, טעימה כל כך כמו במאפייה – כדאי להכין בבית!

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

המרכיבים ל- 20 פיתות :
600 מיליליטר מים (2.5 כוסות מדידה).
1.5 כפות שמרים יבשים.
1 כף סוכר.
חצי כף מלח.
5 כפות שמן זית.
קילו קמח כוסמין
אופן הכנה
1 -שפכו לקערת מיקסר את המים, השמרים והסוכר, והניחו להם למשך רבע שעה.
2 -הוסיפו לקערה את הקמח, השמן והמלח, ולאחר מכן לושו בעזרת וו לישה למשך שמונה דקות על מהירות בינונית. שימו לב שהבצק לא יבש, אם כן, הוסיפו מעט מים והמשיכו ללוש עד שמתקבלת עיסה אחידה.
3 -כסו את העיסה ותנו לה לתפוח למשך שעה או עד שגודל הבצק יכפיל את עצמו.
4 -חממו את התנור לחום המקסימלי.
5 -חלקו את הבצק ל-20 כדורים וצרו מכל כדור עיגול יפה. כסו את הכדורים והניחו להם למשך עשר דקות.
6 -השתמשו במערוך ושטחו את הכדורים עד שיהפכו לבצק דק ואחיד בעובי חצי סנטימטר.
7 -הניחו נייר אפייה על תבנית ופזרו עליו מעט קמח כדי שהכדורים לא יידבקו.
8 -חלקו את הכדורים לקבוצות של 5 והניחו אותם על התבנית.
9 -חשוב שלא תכניסו את הפיתות לתנור עד שהוא לא מגיע לטמפרטורה הרצויה (250 מעלות).
10 -אפו את הפיתות בקבוצות, למשך חמש דקות, או עד שהן מזהיבות מעט.
11 -הוציאו מהתנור, כסו את הפיתות במגבת ותנו להן להתקרר.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות