מתכון לסלט חצילים ופיסטוק של נוף עתאמנה

מתכון לסלט חצילים ופיסטוק, סלט מרענן ופשוט מאוד להכנה מוגש לצד לחם מחמצת עם עגבניות, עלי רוקט, פטרוזיליה וקצת פלפל חריף

זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
50 ד'
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

2 חצילים
2 עגבניות
3-4 שיני שום
1 פלפל ירוק חריף
רבע כוס מיץ לימון
כוס פיסטוק קלוי
שמן לטיגון עמוק
מעט קמח לקימוח
להגשה:
לחם מחמצת שלם
עלי רוקט
בצל ירוק
בצל סגול
פטרוזיליה
אופן הכנה
1 מקלפים את החצילים פורסים אותם לאורך לעובי של כס"מ אחד או קצת פחות. מפזרים עליהם מלח ונותנים להם להגיר נוזלים כחצי שעה
2 בזמן הזה לוקחים את הפיסטוקים הקלויים ושמים אותם בבלנדר ומתחילים לטחון אותם עד שמתקבלים פירורים דקים
3 מוסיפים פנימה כפית שמן וממשיכים לטחון לקבלת מחית במרקם של טחינה. וטובלים אותם בקמח.
4 מחממים שמן במחבת ומטגנים את פרוסות החציל עד שהן מקבלות צבע זהוב עמוק ומעבירים לרשת טיגון.
5 בזמן הזה חותכים את העגבניות לחצי ואת הפלפל לפרוסות של כ2 ס"מ מחממים מחבת ומניחים את חצאי העגבניה ופרוסות הפלפל החריף על המחבת כשהיא יבשה לגמרי ולוהטת, צורבים את העגבניה היטב מצד אחד ואז הופכים וצורבים מהצד השני.
6 מוציאים מהמחבת מקלפים את חצאי העגבניות ומעבירים אותן לקערה, קוצצים את הפלפלים החריפים ומוסיפים פנימה, כותשים את שיני השום פנימה.
7 כותשים את הכל יחד בקערה בעזרת מועך תפוחי אדמה או במכתש ועלי מוסיפים את פרוסות החציל המטוגנות וממשיכים לכתוש הכל יחד
8 מוסיפים כ2-3 כפות מטחינת הפיסטוק ומוסיפים גם לימון לפי הטעם. מערבבים ומתקנים תיבול.
9 מעבירים לצלחת ומקשטים במעט פטרוזיליה קצוצה או כל עשב תיבול שאוהבים מפזרים שמן זית וטובלים את הפיתה בפנים!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות