מתכון לבקלאווה פיסטוק של נוף עתאמנה

מתכון לבקלאווה פיסטוק קלאסי, אין כמו להכין את הקינוח האהוב בבית ולאכול אותו טרי-טרי וחם-חם בתור קינוח לארוחה או נשנוש לאמצע היום

זמן הכנה
30 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

חבילת עלי פילו
150 גרם חמאה
400 גרם פיסטוק
כף מי זהר
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות דבש
סירופ:
250 גרם סוכר (כוס ורבע)
150 גרם מים (שני שליש כוס)
כפית מיץ לימון
אופן הכנה
1 קולים את הפיסטוקים בתנור בתבנית עם נייר אפייה טבעי בחום 160 מעלות לכ5 דקות.
2 שמים את החמאה במיקרוגל או בסיר וממיסים אותה באופן מלא מעבירים למד ליטר ושמים בצד ל3-5 דקות.
3 לאחר 5 דקות רואים שחמאה נפרדה לשתי שכבות העליונה הצהובה היא השומן והתחתונה היא מוצקי החלב. שופכים בזהירות את השכבה העליונה בלבד לקערה במד ליטר ישאר המשקע הלבן אותו אנחנו לא צריכים.
4 מעבירים את הפיסטוק לבלנדר מוסיפים פנימה את אבקת הסוכר וטוחנים לפירורים בינוניים
5 מוסיפים את מי הזהר והדבש וטוחנים לכמה שניות לקבלת סוג של מרציפן. יוצרים כדורים במשקל של 15 עד 20 גרם ומניחים על מגש.
6 שמים עלה אחד של פילו על משטח העבודה מתחילים לכווץ אותו כמו מניפה מניחים את הכדורים מעל ומקפלים את השוליים משני הצדדים על הכדורים צובטים את הבצק בין הכדורים וחותכים.
7 הופכים ומקבלים צורה של צדפה. מסדרים את הצדפות בתבנית ושופכים תוך מריחה את החמאה המזוקקת שהכנו.
8 מכניסים לתנור שחומם מראש ל165 מעלות טורבו לכחצי שעה.
9 בזמן הזה שמים את מרכיבי הסירופ בסיר מביאים לרתיחה ומבשלים כשתי דקות נוספות. מורידים מהאש.
10 כשהבקלאווה יוצאת מהתנור משקים אותה בסירופ סוכר.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות