מתכון לבקלאווה פיסטוק של נוף עתאמנה
מתכון לבקלאווה פיסטוק קלאסי, אין כמו להכין את הקינוח האהוב בבית ולאכול אותו טרי-טרי וחם-חם בתור קינוח לארוחה או נשנוש לאמצע היום
זמן הכנה
30 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
חבילת עלי פילו
150 גרם חמאה
400 גרם פיסטוק
כף מי זהר
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות דבש
סירופ:
250 גרם סוכר (כוס ורבע)
150 גרם מים (שני שליש כוס)
כפית מיץ לימון
אופן הכנה
1 קולים את הפיסטוקים בתנור בתבנית עם נייר אפייה טבעי בחום 160 מעלות לכ5 דקות.
2 שמים את החמאה במיקרוגל או בסיר וממיסים אותה באופן מלא מעבירים למד ליטר ושמים בצד ל3-5 דקות.
3 לאחר 5 דקות רואים שחמאה נפרדה לשתי שכבות העליונה הצהובה היא השומן והתחתונה היא מוצקי החלב. שופכים בזהירות את השכבה העליונה בלבד לקערה במד ליטר ישאר המשקע הלבן אותו אנחנו לא צריכים.
4 מעבירים את הפיסטוק לבלנדר מוסיפים פנימה את אבקת הסוכר וטוחנים לפירורים בינוניים
5 מוסיפים את מי הזהר והדבש וטוחנים לכמה שניות לקבלת סוג של מרציפן. יוצרים כדורים במשקל של 15 עד 20 גרם ומניחים על מגש.
6 שמים עלה אחד של פילו על משטח העבודה מתחילים לכווץ אותו כמו מניפה מניחים את הכדורים מעל ומקפלים את השוליים משני הצדדים על הכדורים צובטים את הבצק בין הכדורים וחותכים.
7 הופכים ומקבלים צורה של צדפה. מסדרים את הצדפות בתבנית ושופכים תוך מריחה את החמאה המזוקקת שהכנו.
8 מכניסים לתנור שחומם מראש ל165 מעלות טורבו לכחצי שעה.
9 בזמן הזה שמים את מרכיבי הסירופ בסיר מביאים לרתיחה ומבשלים כשתי דקות נוספות. מורידים מהאש.
10 כשהבקלאווה יוצאת מהתנור משקים אותה בסירופ סוכר.