עוגת גבינה, פיסטוקים ושוקולד לבן

מתכון לעוגת גבינה, פיסטוקים ושוקולד לבן רכה ומדהימה עם קמח תפוחי אדמה וקורנפלור אז היא גם לגמרי כשרה לפסח. אחרי פסח אפשר להכין עם קמח רגיל כמובן

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
1 ביצה
100 גרם קרם קוקוס קר, רק החלק של הקרם בלי הנוזל
3 כפות סוכר
1/4 כוס שמן
3 כפות מיץ לימון (לא לוותר על זה!)
1/2 כוס קמח מצה דק מיוחד לעוגות
1/3 כוס קורנפלור
1/2 כוס קוקוס
1.5 כוסות קמח תפוחי אדמה
1 שקית אבקת אפיה
200 גרם פצפוצי שוקולד לבן
לתערובת הגבינה:
500 גרם גבינת לבנה (השתמשתי ב-5%)
1 גבינת שמנת 16%
3/4 כוס אבקת סוכר
1 כף תמצית וניל
2 כפות קורנפלור
3 ביצים
3 כפות מיץ לימון
100 גרם פצפוצי שוקולד לבן
100 מ"ל שמנת מתוקה
אופן הכנה
בצק:
1 לשים את כל רכיבי הבצק לקבל בצק רך ונעים. אם הבצק מעט יבש להוסיף 1-2 כפות מהנוזל קוקוס או חלב סויה
2 מכניסים את הבצק לשעה למקפיא
3 הוציא מהמקפיא לעבד מעט לרדד 2/3 מהבצק על נייר אפיה מקומח במעט קורנפלור. את ה-1/3 הנותר להכניס למקרר
4 להכין תבנית עם נייר אפיה משומן (אצלי רינג, הרבה יותר קל לחלץ את העוגה)
5 את יתרת הבצק לרדד שוב וליצור רצועות ולרפד את הדפנות.
6 להקפיא 20 דקות. לאפות בתנור חם 170 מעלות כ-8 דקות. להוציא ולקרר.
7 לפזר על הבצק 100 גרם פצפוצי שוקולד לבן ומעל לשפוך את תערובת הגבינה.
8 לערבב את כל רכיבי תערובת הגבינה ולשפוך ע
9 להמיס 100 גרם שוקולד לבן ו-100 גרם שמנת מתוקה במיקרו. כשנמס להוסיף פנימה כוס פיסטוקים קלויים וגרוסים לאבקה ושופכים במרכז העוגה
10 את 1/3 הבצק שנותר במקרר לרדד דק, לחתוך לרצועות ולהניח על העוגה שתי וערב ולהדק לדפנות העוגה.
11 לאפות בתנור חם 170 מעלות כ-40 דקות עד שהבצק זהוב. לצנן ולפזר אבקת סוכר.
12 לקשט מלמעלה בתותים ולהגיש
מתוך האינסטגרם Buttercup_Kitchen

מתוך הבלוג של נורית כחלון סיני Buttercup Kitchen

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      עוגת גבינה

       האם ניתן לפזר שקדים טחונים במקום פיסטוקים

       האם ניתן לפזר שקדים טחונים במקום פיסטוקים
      דורית says:
      • אפשר:)

        אפשר:)
        adi says: