פירושקי עם בצל ירוק וביצים
מתכון לפירושקי – לחם רוסי מטוגן ממולא עם ביצים ובצל ירוק כמו שסבתא הייתה מכינה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק (אפשר להשתמש גם בבצק שמרים מוכן)
4 כוסות קמח
1 כוס חלב
7 גרם שמרים יבשים
ביצה 1
1 כפית סוכר
3 כפות שמן
1/2 כפית מלח
למילוי:
4 ביצים קשות (מצוננות לטמפ' החדר)
2 צרורות בצל ירוק
צרור קטן של שמיר
חמאה לטיגון
שמן לטיגון
מלח ופלפל
אופן הכנה
לבצק:
1 מחממים חלב על הכיריים או במיקרוגל (שהחלב יהיה חמים ולא רותח) ומוסיפים כפית סוכר ומערבבים
2 מוסיפים את השמרים ומערבבים
3 בקערה מנפים 3 כוסות קמח ויוצרים גומחה ושופכים את תערובת החלב לתוכה – מכסים את הקערה במטלית או מגבת נקייה ומשאירים אותה במקום חמים למשך 15 דקות להתפחה (לא מערבבים)
4 בקערה נפרדת מערבבים ביצה ומלח יחד
5 מוסיפים את תערובת הביצים לקערה
6 מוסיפים 3 כפות שמן ומתחילים לערבב מהמרכז לקצוות עם כף עץ או פלסטיק
7 מוסיפים עוד קמח בהדרגה אם צריך
8 כשהבצק נהיה מוצק מספיק שניתן ללוש בידיים, מעבירים אותו למשטח מקומח ולשים היטב. מניחים בצד לכמה דקות מנוחה
9 מכינים את המילוי: ממיסים חמאה על מחבת, קוצצים בצל ירוק ומטגנים הירוק 2-3 דקות, מוסיפים שמיר קצוץ
10 מכבים את האש ומוסיפים ביצים קשות חתוכות דק, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס ומערבבים
הרכבת הפירושקי:
1 מחלקים את הבצק לחתיכות קטנות יותר ומרדדים כל אחד לעיגול
2 לוקחים חתיכת בצק, שמים מלית באמצע ואוטמים קצוות ומסדרים את הלחמים אחד לצד השני
3 מחממים מחבת עם שמן. עובדים בקבוצות, מטגנים מצד אחד עד להזהבה והופכים לצד השני להזהבה
4 מניחים על נייר סופג, מצננים ומגישים