מתכון למלפפון חמוץ ביתי
כל מה שאתם צריכים לדעת על החמצת מלפפונים בבית, זה קל ופשוט להכנה
על מנת לכבוש מלפפון ולהחמית אותו אתם זקוקים ל – 10 ליטר מים, 550 גרם מלח גס ו – 400 סמ”ק חוצץ סינטטי.
מניחים מלפפונים קטנים הצנצנות או בחביות, יוצרים שכבות שבכל אחת מהן שמים פלפל ירוק חריף חצוי, צרור שמיר, כמה חתיכות של סלרי וראש שום חצוי.
יוצקים את מי המלח לצנצנת עד לכיסוי מוחלט, אם זה בצנצנת אז סוגרים אותה היטב עם המכסה ואם זה בתוך חבית, הניחו משקולת על מנת שכל המלפפונים יהיו מתחת למים וזהו, כעבור חמישה ימים המשימה תושלם!