טיפים לאפיה נכונה עם בצק פילו
פלאים של בצק פילו
הוא דקיק, מתייבש בקלות, צריך להסתדר בשכבות ולהיות מוברש בשומן – מה הפלא שרב האנשים ממש לא רוצים להסתבך עם בצק פילו? גם אני חשבתי ככה פעם, אבל ברגע שהעזתי לעבוד איתו, פשוט התאהבתי.
בצק פילו מגיע אלינו מהמטבח הטורקי. למרבה השמחה אנחנו לא צריכים להכין אותו לבד, זאת משימה די מסובכת, ויכולים לקנות אותו בכל סופר באריזה קפואה שמכילה שכבות מגולגלות של הבצק הדקיק. לרב הוא מכיל קמח ומים בלבד כך שאין בו שום סוג של שומן. עובדה זו היא מה שמקשה על העבודה איתו. הוא עלול להתייבש וזקוק לתוספת של שמן כדי להתגמש, להתרכך ולהשחים יפה באפיה.
רצוי להוציא את הבצק להפשרה במקרר יום קודם. אם אין לכם מספיק זמן, סביר שתוך שעתיים בטמפרטורת החדר הוא כבר יהיה מוכן לעבודה. חשוב לזכור שכל זמן שלא עובדים עם הבצק, חייבים לכסות אותו במגבת כדי שלא יתייבש ויתפורר.
בגלל שהעובי שלו דומה לעובי של נייר, לא מספיק להשתמש בדף אחד של בצק. שכבה אחת לא תצליח להחזיק את המילוי, תיקרע וגם עלולה להישרף במהלך האפיה בתנור. לרב, צריך לייצר לפחות בין 5 – 4 שכבות שמברישים ביניהן בשמן. כלומר, הברשה של דף פילו אחד בשמן, כיסוי בדף נוסף, שוב הברשה וכך הלאה.
אני מעדיפה לקצר את התהליך ואם המתכון מאפשר זאת, להשתמש בעלה בצק אחד במקום ליצור ערימה של עלים.
את העלה אני מקפלת שוב ושוב, מברישה בשמן בין הקיפולים ומקבלת, למעשה ,שכבות של הבצק שנוצרות באמצעות קיפול של אותו עלה. זה עובד נהדר כשמכינים מאפים ממולאים כמו בורקס, סיגרים, פסטלים וכדומה.
מה עוד מכינים מבצק פילו? אפשר להשתמש בו כבסיס לטארט, לשכבות הבצק של בקלאווה, לאפיית רולדות פריכות מלוחות או מתוקות, וליצירת כוסות בצק מעוצבות שניתן למלא בתוספות טעימות.
לא יודעת מה איתכם, אני נהייתי פתאום ממש רעבה, הולכת להפשיר קצת בצק.