פקיילה – טבחה בסלק

מתכון פקיילה – טבחה בסלק, תבשיל עסיסי וחמים היישר מן המטבח הטריפוליטאי

זמן הכנה
3.5 שעות
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
45 דק'
כשרות
בשרי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מרכיבים
2 חבילות עלי סלק
1 קילו אוסובוקו פרוס
1 בצל קצוץ
4 שיני שום חתוכות גס
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
1 כף אבקת מרק בטעם עוף
קורט מלח
קורט פלפל
2 תפוחי אדמה
1/2 צרור כוסברה קצוצה
1 וחצי כוסות שעועית לבנה – את השעועית יש להשרות כ – 12 שעות מראש
שמן טיגון
אופן הכנה
1 שוטפים היטב את עלי הסלק.
2 קוצצים את החלק הירוק לחתיכות קטנות
3 בסיר גדול מחממים מעט שמן, ומטגנים את העלים במשך כ-15 דקות עד שהם מתכווצים לחלוטין
4 את העלים עם השמן טוחנים במעבד מזון
5 לוקחים סיר ומטגנים את הבצל עד לדרגת שקיפות
6 מוסיפים את שיני השום לבצל ומטגנים
7 מוסיפים לסיר את עלי הסלק הטחונים, השעועית המושרית ואת הכוסברה הקצוצה.
8 מוסיפים את התבלינים ואת אבקת המרק, ומערבבים.
9 ממלאים מים ומוסיפים את הבשר
10 מבשלים על אש גבוהה ומביאים לרתיחה.
11 לאחר רתיחה, מכסים את הסיר, ומבשלים במשך שעתיים וחצי על אש נמוכה
12 חותכים תפוחי אדמה לקוביות, מוסיפים לסיר ומערבבים
13 מכסים שוב את הסיר במכסה, וממשיכים לבשל שעה נוספת.
14 לאחר 3.5 שעות בישול איטי, הבשר, השעועית ותפוחי האדמה מתרככים מאד, והתבשיל מוכן
15 בתאבון!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות