חיתוכיות גבינה ופקאן
מתכון לעוגת גבינה עם תחתית ביסקויטים ושכבת פאקנים מקורמלים מלמעלה
זמן הכנה
15 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לתחתית:
300 גרם ביסקויטים
80 גרם חמאה מומסת
למלית גבינה:
500 גרם גבינת שמנת
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים
שכבת פקאנים:
1/4 כוס דבש/סילאן
1/2 כוס סוכר חום
1/4 כוס חמאה
קורט מלח
1/4 כוס שמנת להקצפה
1 כפית תמצית וניל
1 1/2 כוסות אגוזי פקאן טבעיים
אופן הכנה
לתבנית 22X22
1 מחממים תנור ל 180 מעלות
2 טוחנים את הביסקויטים במיקסר עד שמתקבלים פירורים, מוסיפים חמאה מומסת קרירה ומערבבים עד לאיחוד
3 מהדקים בתחתית של תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת
4 בקערה מקציפים יחד את גבינת השמנת, הסוכר והוניל
5 מוסיפים את הביצים. יוצקים את תערובת עוגת הגבינה מעל התחתית
6 בסיר, מוסיפים את הדבש, הסוכר החום, החמאה, המלח וגבינת השמנת. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב מתמיד
7 מבשלים במשך דקה ואז מסירים מהאש
8 מערבבים פנימה את הפקאנים והוניל. יוצקים את התערובת הזו על שכבת עוגת הגבינה.
9 אופים במשך 40-45 דקות
10 כשהעוגה מוכנה מוציאים מהתנור ומכניסים למקרר להתייצבות לפחות ל 3 שעות